"OTVORENA" konačno u bioskopima!

Nakon mnogobrojnih festivala dugometražni film "Otvorena", reditelja Momira Miloševića, konačno dolazi na redovne bioskopske repertoare

  • 0

Dugometražni igrani film "Otvorena" mladog filmskog reditelja Momira Miloševića, u bioskope širom Srbije dolazi 29. septembra.

Radnja filma je okrenuta sazrevanju nedozvoljenog odnosa između dve prijateljice iz srednje škole, Sare i Alise, čije prijateljstvo pronalazi čudan i nagli kraj nakon što Sara svojoj naboljoj drugarici ispovedi svoje porive, koji premašuju želje tela. Pod pritiskom okoline, Alisa postaje otuđena, ostavljajući je da se bori sa košmarnom usamljenošću i represijom, koja poprima monstruozan oblik.

Foto: Promo Foto: Promo

Ceo film je ispričan iz perspektive Sare, devojke frustrirane zbog sredine i okolnosti koje joj ne dozvoljavaju da u potpunosti ispolji osećanja, čak i onda kada je to sastavni deo tinejdžerskog ispitivanja samog sebe.

Kao scenarista i reditelj, Momir Milošević, u svom debitantskom ostvarenju demonstrira da nešto tako netaknuto i savršeno kao što su iskrene ljudske emocije mogu da se okarakterišu kao pogrešne i da prouzrokuju slom osobe koja nije spremna da takve emocije prihvati.

Pored glavnih glumica, Jelene Puzić i Milene Đurović, pojavljuju se i Jelena Angelovski i Sava Kesić.

Film "Otvorena" oličen u crno-beloj fotografiji je po rečima kritičara originalan film, koji pokreće revoluciju u srpskoj kinematografiji, a možete ga pogledati u bioskopima od 29. septembra.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA