≫ 

Snima se film o "Bijelom dugmetu", sin srpske legende glumi Gorana Bregovića! (FOTO)

- Želim svima zajedno predstaviti detalje i ne želim raditi na snimanju dok to svi ne odobre. Grupa takvih razmera u istoriji bivše Jugoslavije zaslužuje igrani film jer do sada takvog nije bilo - istakao je reditelj Igor Šeregi

  • 4

Dugonajavljivani film o fenomenu grupe "Bijelo dugme" uskoro bi trebalo da počne da se snima, što otkriva hrvatski reditelj Igor Šeregi. On istoriju bivše Jugoslavije želi prikazati upravo kroz priče o jednom od kultnih bendova regiona i sklapanje celokupne priče privodi se kraju. Sa svojim timom producenata i scenarista radi na velikoj biografiji "Bijelog dugmeta" od samih njihovih početaka.

BILI SU ODVRATNI, DEDA I UNUKA! Nataša DNK brutalno ispljuvala Ninu i Branislava Lečića! (VIDEO)

- Počinjem od njihovih prvih koncerata u Italiji, kada još nisu imali naziv "Bijelo dugme", pa preko povratka u Sarajevo. Kompiliram priče i uskoro krećem u dogovore s članovima grupe. Želim svima zajedno predstaviti detalje i ne želim raditi na snimanju dok to svi ne odobre. Grupa takvih razmera u istoriji bivše Jugoslavije zaslužuje igrani film jer do sada takvog nije bilo – ističe za "Dnevni avaz" Šeregi iz Zagreba, gde stanuje u komšiluku Željka Bebeka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Čini mi se da je "Bijelo dugme" bila grupa koju su svi voleli mrzeti. Imala je daleko najveću bazu fanova u Jugoslaviji, ali su ih svi osporavali. Svaki put kada bi Brega menjao pevače, činilo im se da je s grupom gotovo. Zanimljivo je povući paralelu s početka sedamdesetih do raspada grupe, koji baš nije vezan uz datum, ali je vrlo blizu s datumom raspada bivše Jugoslavije – dodao je reditelj.

Svi znate "ružičastu" Zoricu i Kemiša, a pre 35 godina bila je CRNKA udata za OVOG čoveka! (FOTO)

On smatra da će produkcijski biti dosta zahtevno raditi na ovoj priči, a u tome mu dosta pomaže producent Ivan Kelava, koji trenutno živi u Londonu, a smatra ga najvećim živim fanom "Dugmeta". Kada je reč o glumačkoj postavi, jednu od uloga mogao bi dobiti Marko Janketić, sin legendarnog glumca Miše Janketića.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

- Marko je radio sa mnom na filmu "ZG 80" i mislim da je to glumac koji ima najepši glas. Bio sam na nekim karaokama u Pančevu kada je Marko pevao sevdah. To je zvučalo predivno, ljudi su plakali. Samo se ne mogu odlučiti, fizički me najviše podseća na Bregu, ali bih iskoristio njegov glas, pa bih voleo danapravim Bebeka od njega. Iz Hrvatske bih hteo Gorana Bogdana i mislim da bi dobro savladao naglaske. A ne znam previše mlađih bh. glumaca, tako da bih napravio neki kasting. Iz Srbije bih u projektu još volio da vidim Nikolu Rakočevića ali, s obzirom da loše peva, možda bi mogao Ipeta igrati – otkrio je Igor za "Dnevni avaz".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je dodao kako mu je najzagonetniji lik Goran Bregović - uvek na granici tajanstvenog, decentan, ne zaleće se, ne preteruje...

Film "Rekvijem za gospođu J." dobio svoj zvanični poster kao i trejler (VIDEO)

- Jedini problem koji imam u sklapanju filma je kraj. Dvoumim se između poslednje turneje iz 1988. godine koja je prekinuta jer je Alen Islamović imao zdravstvenih problema ili možda s tragičnom Ipetovom sudbinom 1994. Ili taj poetski kraj njihovog ponovnog okupljanja – istakao je Šeregi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djina

    10. februar 2017 | 11:34

    Poštovani, Marko Janketić je izuzetan glumac. Glumački opus koji je doneo u ''Dervišu i smrti'' me je potpuno kupio. Istina, nisam ga čula kako peva, ali predpostavljam da je nadaren za sevdah jer mu je mama iz Sarajeva . Nju sam upoznala kao balerinu i zaista je bila veliki potencijal.

  • Vuk gorski

    10. februar 2017 | 11:22

    Oni su uz Colu Najveci

  • Kiza

    10. februar 2017 | 18:45

    Bijelo Dugme....dajte molim vas....uzas zivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA