Vlatko iz Skoplja poziva Beograđane da čuju Ljubljančane (FOTO) (VIDEO)

Stefanovski će sa mnogoljudnim Big Band Orkestra Slovenske (slovenačke) vojske u Sava centru izvesti repertoar sastavljen od nekih njegovih kompozicija, ali i veoma poznatih fank, džez i soul standarda, kao i numera iz tradicionalne muzike, aranžirane za takav sastav

  • 1

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski iz svog studija u Skoplju uputio je danas video poziv Beograđanima da dođu 21. aprila u Sava centar na njegov koncert sa Big Band orkestrom Slovenske vojske.

 

Vlatko Stefanovski sa vojnim orkestrom u Sava centru! (FOTO) (VIDEO)

 

- Želeo bih da vas pozovem na jedan veoma zanimljiv koncert 21. aprila u Sava centru. Dolazim iz Skoplja, a iz Ljubljane mi dolazi Big Band Orkestra Slovenske vojske sa kojim već sarađujem dve godine... Nemojte propustiti priliku da me vidite i čujete u jednom veoma bogatom zvučnom i muzičkom kontekstu -  poručio je Vlatko.

 

Foto: Miro Majcen

Foto: Miro Majcen

 

Stefanovski će sa mnogoljudnim Big Band Orkestra Slovenske (slovenačke) vojske u Sava centru izvesti repertoar sastavljen od nekih njegovih kompozicija, ali i veoma poznatih fank, džez i soul standarda, kao i numera iz tradicionalne muzike, aranžirane za takav sastav. Biće tu i nekih novih aranžmana i numera koje do sada nisu zajedno izvodili.

 

 

Pre dve godine dirigent Big Band Orkestra Slovenske vojske Rudolf Gas pozvao je Stefanovskog da bude gost njihovog koncerta na Kongresnom trgu u Ljubljani. Stefanovski priznaje da je u početku bio pomalo skeptičan, ne znajući kako i šta taj orkestar svira, ali da je nakon prve zajedničke probe ostao potpuno fasciniran zvukom i profesionalizmom orkestra.

 

Foto: Miro Majcen

Foto: Miro Majcen

 

Njihov odličan koncert u Ljubljani ostao je zabeležen i na prošlogodišnjem CD-u i na DVD-u "Big Band Orkestra Slovenske vojske feat. Vlatko Stefanovski", u izdanju ZKP Ljubljana, na kom su zabeležene izvedbe kompozicija "Gypsy Song", "Jovano Jovanke", "Stratus"...

 

Ulaznice koštaju 1.000, 1.200, 1.500, 1.800 i 2.100 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

 

 

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    22. mart 2017 | 19:59

    Уз моје ВЕЛИКО поштовање уметника Стефановског, ипак мислим да би ваљало да се придружи протестима у Скопљу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA