≫ 

Ruskoj predstavnici kojoj je zabranjen ulazak u Ukrajinu nude da nastupi na "Evrosongu" putem satelita (VIDEO)

- Zbog okolnosti oko zabrane ulaska Juliji, osećali smo se u obavezi da predložimo rešenje za ovaj slučaj - rekao je supervizor Evropske unije javnih emitera Jon Ola Sand

  • 0

Evropska unija javnih emitera (EBU) ponudila je ruskoj umetnici Juliji Samojlovoj, nakon što su ukrajinske vlasti saopštile da joj je zabranjen ulazak u Ukrajinu, mogućnost da učestvuje na "Evrosongu", koji se u maju održava u Kijevu, uključenjem putem satelita.

- EBU je uložila napore da pronađe rešenje za nastalu situaciju i donela je odluku da ponudi Prvom kanalu Rusije za Juliju da učestvuje u ovogodišnjem Evrosongu putem direktnog uključenja u druom polufinalu preko satelita - navodi se u saopštenju.

Ukoliko bi se kvalifikovala za veliko finale, dodaje EBOU, isto rešenje bilo bi primenjeno i za taj deo takmičenja.

- Ovo je nešto do sada nikada nismo imali u šestodecenijskog istoriji Evrosonga, ali je odluka doneta u skladu sa dugom Evrovizije i vrednostima inkluzivnosti, a ima za cilj da osigira da svih 43 umetnika dobije mogućnost da učestvuje - ističe EBU.

Pogledajte evrovizijsku pesmu Julije Samojlove:

Supervizor EBU Jon Ola Sand preneo je da EBU nastavlja dijalog sa ukrajinskim vlastima sa namerom da svi umetnici mogu da učestvuju na takmičenju u Kijevu, što je, kako dodaje, poželjna opcija.

On je poručio da je imperativ da Evrsong ostane oslobođen politike.

- Zbog okolnosti oko zabrane ulaska Juliji, osećali smo se u obavezi da predložimo rešenje za ovaj slučaj. Ponudili smo Prvom kanalu Rusije mogućnost za Juliju da nastupa u direktnom prenosu putem satelita u nameri da svaki emiter, koji je odlučio da učestvuje na Evrosongu, to može učiniti, kao što je do sada bio slučaj na prethodnim tamičenjima - naglasio je Sand.

Pogledajte kako je Julija izvela pesmu "Molitva" Marije Šerifović:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA