Divna oduševila Vaskršnjim koncertom u Sava centru! (FOTO)

Interpretatorka duhovne muzike Divna Ljubojević sa svojim horom „Melodi“ u četvrtak uveče u Sava centru oduševila je beogradsku publiku Vaskršnjim koncertom naslovljenim "Slovo ljubavi u Bogorodičinom gradu"

  • 2

Okupivši publiku raznih generacija koja je fascinirana njenim glasom, Divna je odmah zablistala u grimiznoj, crvenoj, elegantnoj haljini, počevši koncert napevima od srpskog – "Voskresenije tvoje Hriste spase".

Koncert je, zapravo, bio podeljen u pet blokovskih celina, a zvona bi označila prelazak iz jedne u drugu. Vizantijski napevi kao što su "Kratima – Terirem", "Anastaseos Imera", "Polijelej" bili su dominantni u drugom i trećem bloku. Publika, vaspitana i naučena na ovakve događaje, bez greške je prepoznavala kada treba tišinu sa bine da isprati na isti način, a kad aplauzom da nagradi Divnu i ostale protagoniste.

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

Valja posebno naglasiti da je zvuk u dvorani bio - savršen. Sve se kristalno jasno čulo u osamdesetak minuta, koliko je ugođaj potrajao. Sat i deset minuta pošto se pojavila na sceni, rekla je Divna šarmantno "Ovo je bio zvaničan deo koncerta, a sad sledi bis", i to je, uobičajeno već, bilo sve kad je u pitanju njena komunikacija sa publikom.

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

"Slovo ljubavi u Bogorodičinom gradu" donelo je i valaamske, starobugrske, ruske napeve,  kao i rukopise Mokranjca, Rahmanjinova... Repertoar kakav, uostalom, očekuju svi koji vole ono što umetnica svetske reputacije već više od četvrt veka neguje. Divna i "Melodi" su iz Sava centra ispraćeni dugim aplauzom oduševljene beogradske publike. Sasvim dovoljno da se  tradicija Divninih koncerta u Sava centru uspešno nastavi.

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

Posle koncerta Divna se zadržala ispred dvorane kako bi brojnim poštovaocima potpisivala CD-ove "Antologija - najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka". "Antologija" je bila najprodavaniji album u 2016. godini za izdavača PGP RTS.

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јелена у земљи чуда

    21. april 2017 | 18:16

    Била сам и уживала сам...

  • Lana

    22. april 2017 | 13:08

    Ova zena ja nase blago i treba vise pisati o takvima koje zaista vrede a ne o starletama i onima koje se samo skandalima isticu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA