ZA SVE KOJI VOLE ROMANTIKU: "Đura i mornari" se udružili sa tamburašima i napravili HIT projekat!

Album "Nove gradske pesme" napravili su "Đura i mornari" zajedno sa bendom "Vojvođanski san", a pesme su namenjene urbanoj populaciji koja živi u većim gradovima regiona

  • 0

Beogradski pop bend "Đura i mornari" udružio se sa tamburaškim orkestrom iz Pančeva "Vojvođanski san", da bi napravili etno album "Nove gradske pesme" u izdanju Multimedia Music.

OVAKO SU NASTALE SLAVNE KAFANSKE PESME: Promovisana edicija "Starogradski biseri" (VIDEO)

To je neka vrsta omaža starogradskoj muzici, koja se u Srbiji veoma često izvodi od XIX veka do danas, i to u najvećim gradskim urbanim sredinama poput Beograda, Novog Sada, Niša, Čačka, Sombora itd. Najveći upliv ove muzike u naše krajeve došao je iz Panonske nizije, gde su tamburice omiljeni instument.

Direktni muzički uticaji dolaze iz austrougarskih centara Beča i Budimpešte. Moglo bi se reći da je tamburaška muzika neka vrsta pojednostavljene klasike za narod. "Nove gradske pesme" namenjene su urbanoj populaciji koja živi u većim gradovima regiona, ali i svima zainteresovanim za cross over etno projekte.

Ovo je idealna ambijentalna muzika za urbane gradske kafane. Latino mediteranski zvuk koji je negovao ansambl "Đura i mornari", sasvim se dobro uklopio u veselu tamburašku svirku ansambla "Vojvođanski san" koje predvodi Stefan Fuks.

Foto: Promo Foto: Promo

Pesme Vladimira Đurića Đure i Milana Burde, namenjene su publici koja voli radost i romantiku.

(Telegraf.rs)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA