≫ 

Dragan Mićalović je poslednji intervju dao za Telegraf: Evo šta je rekao o ćerkama, zetu Vojinu i kako ga je Sloboda prevarila i postala glumica (VIDEO)

Kada smo početkom maja razgovarali sa čuvenim srpskim glumcem, nismo ni slutili da je to poslednji razgovor sa njim...

  • 13

Glumac Dragan Mićalović preminuo je danas u Beogradu, a iza sebe je ostavio suprugu i tri prelepe ćerke.

Svoj poslednji intervju Dragan je dao početkom maja, upravo za naš portal. Kako nam je tada rekao mimo kamere, ćerka Sloboda ga je nekoliko dana pre intervjua naterala da ode u bolnicu i uradi rutinske preglede.

- Sve je u redu, nije mi ništa - rekao nam je Dragan kada smo se našli sa njim na čašici razgovora.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prenosimo vam kompletan intervju.

Mnogi vas znaju po ulogama u serijama, ali ono što ne znaju jeste da ste otac dve trenutno najpopularnije glumice, Slobode i Dragane. Ali, ne smemo da zaboravimo i Miru. Mnogi je uvek stave po strani.

- Nekako ih nisu vezivali za mene... Ja sam bio glumac u unutrašnjosti, pa sam se prvi put i ja pojavio na televiziji u nekoj seriji i to ko je video, video je. Nekako mi ime i nije baš zapamćeno. A drugo, imam problem sa Draganom Mićanovićem koji je veoma poznat i mešali su me sa njim, pa su svi mislili da je on (smeh).

Koliko god da ste se trudili da vam ćerke ne budu glumice, obe su krenule vašim putem, i za sve što rade žele da čuju neku reč od vas. Da li je to i danas tako?

- Ponosan sam što su mi deca vaspitana. Ja, naravno, to nisam hteo, zato što sam taj hleb jeo 40 godina. Znao sam koji su problemi, muke, nemanje posla... Drugo, ženska deca, pa i tu ima nečega. Međutim, Sloboda me je prevarila u smislu 'da probam', a onda kad je prošlo - bilo je gotovo. (smeh) A onda, mic po mic, eto je i Dragana. Rekle su mi dva, tri puta: "Hvala, tata. Da nije bilo tvog saveta. ne bi to bilo tako".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mnogi ne znaju da ste u seriji "Srećni ljudi" igrali tri uloge, ali svi se sećaju čuvenog Kuce i Cane Fontane.

- To čak ni ja nisam znao. (smeh) Skoro sam bio u jednoj emisiji na leskovačkoj televiziji, gde mi je novinar otkrio da sam igrao treću. Ja sam zaboravio, mislio sam da igram dve. U prvom ciklusu igrao sam policajca, a onda sam posle igrao inspektora na hvatanju Bate Živojinovića sa markicama, a onda je, naravno zaslugom tog prvog ciklusa, došao taj Kuca, koji je stvarno napravio neočekivani uspeh. Nisam očekivao, mislio sam da je to epizodna uloga koja će da prođe... "Srećni ljudi" su neprevaziđena serija.

Kada se uključi televizor, vas možemo videti u "Srećnim ljudima", Gagu u "Sinđelićima", Bobu u "Čizmašima"... Može li od vas Mićalovića da se živi? (smeh)

- Čak sam od naših leskovačkih jezika čuo: "Dokle, bre, više ovi Mićalovići?" (smeh) Ne znam dokle, ali je sjajno.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kada vam kažu da imate najlepše ćerke, koliko ste ponosni na to? Boba je čak i u svetu uspela da pokaže svoju lepotu.

- Naravno... Čak me jedna prijateljica pitala: "Jeste li vi svesni šta imate od dece?" Naravno, ja sam joj rekao "Svesni smo, al' ne smemo"... (smeh) Ne smemo da ih dignemo više nego što treba. Bogu hvala, živeli smo u normalnim uslovima, u jednom od boljih gradova u Srbiji. U Leskovcu su se rodile, zdravo su se hranile, malo Bog, malo mi... (smeh) Naravno, na premijeri "Na mlečnom putu" kad sam video Bobu, kad sam video Moniku Beluči, pokušavajući da ne budem pristrasan, ja sam rekao: "Bobo, meni ovo nije lepa žena"... (smeh)

Foto: Instagram/sloboda_micalovic_boba Foto: Instagram/sloboda_micalovic_boba

Poznati ste kao strastveni riblovac. Jeste li uspeli tu ljubav da prenesete na ćerke, ili zet služi za to?

- Zet je jedan, takođe, ribolovac. On je odličan, s tim što se naše pecanje razlikuje. On ide na vareličarenje, ja idem baš na onaj težak ribolov, na krupnu ribu. Imam jedno mesto ispod Pančevačkog mosta, gde imam neke ribolovce koji me poštuju, pa ako sam ja juče sedeo na nekom mestu oni kažu: "Izvolite, vaše mesto".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Koliko ste ponosni na činjenicu da deca poznatih roditelja obično kažu 'ćerka tog i tog', a za vas kažu 'otac te i te'? Jeste li ponosni na činjenicu što su one uspele zahvaljujući tome što su vaše ćerke?

- Naravno. Kod nas na jugu običaj je da se kaže 'čiji si?', pa se kaže 'to je sin od onoga', a nikad se ne kaže 'to je otac od onoga'. I ovde je jedno vreme bilo, kad je Boba tek počela, 'njoj je Kuca otac', a sad je već 'Bobo, a ti imaš tatu?' (smeh)

Redakcija Telegrafa porodici Mićalović izražava iskreno saučešće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA