≫ 

TAJNA FILMA "KO TO TAMO PEVA": Pavle Vuisić spasao život Bati Stojkoviću tokom snimanja legendarne scene (VIDEO)

Vuisić je primetio da je Stojković bio u opasnosti i brzo reagovao

  • 8

Film "Ko to tamo peva" jedan je od najpopularnijih i najvoljenijih u istoriji jugoslovenske kimenatografije. Ono što mnogi ljubitelji ovog ostvarenja nisu znali jeste da je tokom snimanja jedne od scena Pavle Vuisić spasao život kolegi Danilu Bati Stojkoviću.

U pitanju je snimanje legendarne scene kada Batin lik pada s mosta u reku, a nakon što su ga već proglasili mrtvim, pojavljuje se plivajući u reci.

Podsetimo se te scene:

Upravo ovaj kadar sniman je u mutnoj i hladnoj Tisi više puta. Bata Stojković se tada baš smrzao. Plan je bio da glumac otpliva do sredine reke i da ga onda kamerman snima kako pliva nazad, što smo mogli i da vidimo u filmu "Ko to tamo peva".

Međutim, Bata je mogao i da se udavi. Pošto je bilo baš hladno, legendarni glumac bio je primoran da obuče ronilačko odelo ispod odeće koje je nosio. Bata, koji je bio krupan, jedva se uvukao u ronilačko odelo. Zbog velikog napora i gacanja kroz mulj, njemu je pozlilo.

Odmah je reagovao Pavle Vuisić, uzeo nož i presekao gumeno odelo kako bi Bata došao do vazduha.

(Telegraf.rs/izvor: Dnevno)

Daljinac baner

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA