SLOBODNI: Prve "Zvezde Granda" počinju solo karijeru! (FOTO)

Banetu Mojićeviću, Stevanu Anđelkoviću, Tanji Savić, Darku Filipoviću, Nemanji Nikoliću i Slavici Ćukteraš navršava se 9 godina od kada su stupili na scenu i potpisali ugovore sa firmom Saše Popovića!

  • 0

Takmičenje "Zvezde Granda" postoji već devet godina i, kao autentična srpska televizijska forma masovno privlači mlade talentovane ljude širom Srbije, koji imaju želju da se oprobaju u svetu šoubiznisa i folk muzike. Ovo takmičenje organizovano je prvi put 2004. godine, a mi vas podsećamo na prvu ekipu "zvezdica" koje su, ušavši u finale, dobile priliku da steknu veliku slavu i kojima ovih dana ističu ugovori sa matičnom kućom, koji su ih obavezivali da svu zaradu dele sa Grandom.

Bane Mojićević, Stevan Anđelković, Tanja Savić, Darko Filipović, Nemanja Nikolić i Slavica Ćukteraš su i nakon punih devet godina sastavni deo srpske estrade i još uvek zavređuju pažnju medija. Međutim, šta će se desiti kada iza ovih mladih ljudi više ne bude stajala velika "Grand produkcija" saznaćemo uskoro. U kom će se smeru kretati njihove karijere ostaje da vidimo, a do tada Telegraf vas podseća na najbitnije detalje iz njihovih dosadašnjih devet godina na sceni Granda.

Bane Mojićević (26)

Bane Mojićević pobedio je u prvoj sezoni takmičenja "Zvezde Granda" i ubrzo nakon toga snimio svju prvu numeru "Stara ljubav". Bane je iz Čačka i na trećoj godini Gimnazije se prijavio na audiciju Zvezde Granda, gde je prepoznat njegov raskošan talenat za pevanje. Kao pobednik na takmičenju snimio je 2008. godine svoj prvi album za Grand Produkciju "Zlato moje", na kome se našao hit "Belo platno". Mojićević se aktivno pojavljuje u medijima u na Grand festivalu od osnivanja. Nedavno je Bane okončao četvorogodišnju vezu. Važi za jednog od najpristojnijih momaka na estradi, kojeg slava nije nimalo promenila. Nedavno je, u društvu 20-ak tviteraša, proslavio rođendan u Sloveniji.

Stevan Anđelković (24)

Kada se na audiciji za "Zvezde Granda" Stevan Anđelković predstavio pesmom "Sećaš li se one noći" odmah je osvojio žiri i obezbedio ulazak u finale. Stevan se na audiciju prijavo sa nepunih 15 godina, tako da je bio najmlađi takmičar prve grupe Grandovih zvezda. Nakon takmičenja Stevan je snimio prvu pesmu "Ti nisi znala za dečaka" i za kratko vreme stekao je veliku popularnost.

Debitovao je ulogom Perhana u operi Emira Kusturice "Vreme Cigana" zajedno sa koleginicom Milicom Todorović. Ova pank opera je postigla neverovatan uspeh u Parizu, ali i u Beogradu. Učestvovao je na svim Grand festivalima i iza sebe ima brojne muzičke hitove.

Tanja Savić (27)

Devojka koja je lepotom i pevanjem osvojila veliki broj gledalaca prve sezone "Zvezda Granda" odrasla je u Radincu blizu Smedereva. Njena prva pesma "Za moje dobro"  bila je nezaobilazna na plejlistama pre devet godina, a najveći uspeh Tanja je postigla sa izlaskom prvog albuma "Tako mlada". Sa duetom "Simpatija" sa kolegom Banetom Mojićevićem učestvovala je na festivalu "Beovizija" 2007. godine.

Tanja je imala zapažene pesme i na Grandovim festivalima, te je 2008. godine osvojila drugo mesto sa baladom "Zlatnik", dok je 2010. njena pesma "Incident" zauzela visoko treće mesto. Trenutno živi sa suprugom i dvoje dece u Australiji, gde se maksimalno posvetila porodici. Njena muzička karijera je na "čekanju".

Darko Filipović (31)

Leskovčanin koji je južnjačkim temperamentom i glasom osvojio gledaoce Granda dobio je najveći hit u prvoj sezoni. Njegova pesma "Ona, ona" bila je dugo jedna od najslušanijih pesama u Srbiji. Za Grand je snimio albume "Trebaš mi" i "Oprosti", a ove godine predstavio se na Grand festivalu i stigao do finala.

Oženjen je Jasminom sa kojom ima ćerku Nastju (1).

Nemanja Nikolić (28)

Nemanja je rođen u Doljevcu pored Niša. Završio je srednju medicinsku školu, nakon koje se prijavio za takmičenje "Zvezde Granda". U prvoj sezoni ovog takmičenja je zauzeo četvrto mesto u finalu. Nakon toga, za Grand produkciju snimio je dva albuma "Bebo moja" i "Meseče moj".

Nemanja je od 2008. godine u braku sa Slađanom, sa kojom ima četvorogodišnju ćerku Nikolinu. Učestvovao je u rijaliti šou "Dvor".

Slavica Ćukteraš (27)

Šapčanka Slavica Ćukteraš od malih nogu je svirala violinu, a završila je nižu muzičku školu, odsek za klarinet. Nakon toga je upisala i srednju muzičku školu u Šapcu. Ulazak u finale prve sezone Grandovog takmičenja omogućio je Slavici lansiranje na vrh srpske estradne scene. Objavila je ukupno četiri  studijska albuma za Grand. Na svakom od njih imala je minimum tri mega hita.  Album "Nema pravila" snimila je 2005. godine, a za nešto više od godinu dana usledilo je izdavanje još jednog pod nazivom "Ćiribu ćiriba".

Pesme "Ja te samo podsećam na nju", "Manastir" i "Ekskluziva" ostvarile su najveći uspeh sa trećeg albuma iz 2008. godine. Tri godine kasnije Ćukteraš se vratila u velikom stilu na estradnu scenu Srbije albumom "Nevreme". Slavica je godinama bila u sukobu sa koleginicom Tanjom Savić i za njihove svađe mediji su dugo bili zainteresovani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA