BORA ČORBA: Nećemo svirati u Hrvatskoj, to je bio samo gest dobre volje!

"Kada sam pomenuo mogući koncert u Zagrebu, počeli su da me pljuju i Hrvati i Srbi. Odavno sam rekao da neću ići u Hrvatsku i ostajem pri tome", kaže Bora Čorba

  • 1

PREDOMISLIO SE! Kada je Bora Đorđević sredinom jula najavio da će sa "Ribljom čorbom" sledeće godine održati veliki koncert u Zagrebu, uzburkala se javnost i u Srbiji i Hrvatskoj, nizali su se uglavnom negativni komentari, a nakon sve te halabuke Bora je izjavio da ostaje pri svojoj ranijoj odluci da neće svirati u Hrvatskoj kao i da mu se njegov "gest dobre volje" obio o glavu.

- Odavno sam rekao da neću ići u Hrvatsku i držim do toga i dalje! Napravio sam gest dobre volje. "Čorba" u Hrvatskoj ima fanove koji nas vole iskreno, koji se takmiče ko će biti na više naših koncerata u Sloveniji i koji tetoviraju znak "Riblje čorbe" na ruci. I ima ih koliko hoćeš, iz Čakoveca, Varaždina, Zagreba, Istre, čak i dela Splita. Njima ne smeta to što sam Srbin, niti meni smeta što su oni Hrvati. Jednostavno, slušamo rokenrol. Pozvali su nas u Čakovec da svratimo i svratili smo - rekao je Bora i dodao:

- E sad, možda sam pogrešio što sam dao intervju i, budući da su me stalno pitali kada ću u Zagreb, rekao: 'Kad se ova vlast u Srbiji seti da ima najbolji bend u istočnoj Evropi i odluči da nas pošalje kao zvanične predstavnike Srbije u Hrvatsku, onda ćemo doći sa zadovoljstvom.' Kao da sam bacio atomsku bombu! Počeli su da me pljuju i Hrvati i Srbi. Uostalom, 27. septembra, na Krstovdan, biću proglašen četničkim vojvodom u selu Ba. Biću jedini vojvoda na kvadrat u Srbiji, pošto mi dve četničke organizacije daju titulu. I dalje stojim pri tome da ako me vojvoda Toma Nikolić pošalje u Hrvatsku, sa velikim zadovoljstvom ću, ako sam dobrodošao, tamo otići. Nije da se nešto sad inatim. Hteo sam da pokažem malo dobre volje oko odlaska u Hrvatsku i to mi se olupalo o glavu. Hvala lepo, izvol’te ako hoćete, tu sam!

Izgleda da se sa Borom Čorbom slaže i većina čitalaca Telegrafa budući da je od 2.500 ljudi koji su učestvovali u anketi: "Da li Bora Đorđević treba da održi koncert u Hrvatskoj?", 45 odsto (1.125 čitalaca) odgovorilo "ne", 38 odsto je odabralo odgovor "baš me briga" dok svega 16 odsto čitalaca smatra da "Riblja čorba" treba da nastupi u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs/Novosti)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čačanin

    26. septembar 2012 | 04:20

    Boro,treba da te pljuju i jedni i drugi jer dok nisi počeo da "srbuješ" bio si među najvećim muzičkim ikonama ovih prostora! Ondah si počeo i sa politikom i naravno - počeo da "padaš". I dalje tvrdim da muzičari,glumci,sportisti,umetnici treba da beže od politike kao đavo od krsta! Politika je kratkotrajna i prolazna budalaština koja uništi ceo svet!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA