0

PREMIJERA "ARTILJERA": Nemanja Vidić dočekan ovacijama! (FOTO)

Najviše pažnje na premijernom prikazivanju filma u Centru "Sava" izazvao je kapiten Mančester junajteda, čije je pojavljivanje na sceni propraćeno burnim aplauzom i pesmom navijača

Premijera filma Artiljero: Nemanja Vidić

Film “Artiljeroscenariste i reditelja Srđe Anđelića premijerno je prikazan večeras u beogradskom Centru “Sava”, u prisustvu fubalera Nemanje Vidića, jednog od pokretača filmske priče. 

“Artiljero”, u kombinaciji komedije, melodrame, ljubavne priče, fikcije i prikaza naše turobne stvarnosti, priča o momku koji živi na margini društva, ali ima fiks-ideju, odnosno san koji želi da ostvari svim sredstvima.

Sve zvezde filma okupile su se večeras na premijeri u Centru “Sava”, a najviše pažnje izazvalo je Vidićevo pojavljivanje. Kada je “prozvan” i popeo se na scenu, Vidića su dočekale ovacije, uz pesmu navijača.

Glavni lik Mali (Jovan Kolarić) odrastao je uz priče starijeg brata, bivšeg vođe navijača (Nebojša Glogovac) o uspesima Crvene zvezde, a sada gleda brata i njegove ortake kako se dosađuju uz pivo, bez energije i radosti. Mali zato planira da vrati u Zvezdu svog heroja iz detinjstva – fudbalera Nemanju Vidića.

Malom se pridružuje Ana (Ana Konjović), moderna devojka koju privlači njegov entuzijazam. Ona mu pomaže i istovremeno snima mobilnim telefonom film o njihovoj ljubavnoj priči.

– Kada smo rešili da napravimo film o tom junaku i toj junakinji, onda se napravio dobar miks između fudbala i poezije. Tu ima manje fudbala, više poezije, više žudnje, želje za željom da se propnemo na prste, da pokažemo – tu smo, možemo možda još malo bolje – kazao je reditelj Anđelić, jedan od omiljenih glasova “Devedesetdvojke”, prilikom posete radiju “B92″.

On je mlade glumce odabrao na audiciji među naturščicima jer je, kako je rekao, želeo da deluju prirodnije nego oni sa Akademije.

U filmu igraju i Petar Božović, Boris Jager, Iva Kosovac, Zoran Cvijanović, Vujadin Milošević, Goran Radaković, Predrag Bjelac, Danijela Vranješ, Boris Milivojević, Balša Đogo, Marko Jocić i drugi.

Nakon uspešne premijere, “Artiljero” već od 1. novembra započinje bioskopski život.

(Telegraf.rs/Tanjug/foto: Telegraf)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Artiljero, Nebojša Glogovac, Nemanja Vidić, Petar Božović, Premijera, Srđa Anđelić, Zoran Cvijanović

foto dana

video dana