POSTAO AMER: Kalezić dodao ime Luis i dobio državljanstvo

- Kad mi je rečeno da sam postao američki državljanin, kao malo dete sam zaplakao. Ako toliko godina pevate Toma Džonsa i Reja Čarlsa u Podgorici, pa u ovim godinama doživite da dobijete status zaslužnog umetnika Amerike - rekao je popularni pevač

  • 8

Popularni pevač narodne muzike Zoran Kalezić, koji već duže vreme živi u Sjedinjenim Američkim Državama, postao je zvanično državljanin te zemlje, prenosi portal Vijesti.me. Osim toga, on je dobio i status umetnika, a za ovaj poduhvat, prema njegovom priznanju, bilo mu je potrebno 11 godina.

 

- Kad mi je rečeno da sam postao američki državljanin, kao malo dete sam zaplakao. Ako toliko godina pevate Toma Džonsa i Reja Čarlsa u Podgorici, pa u ovim godinama doživite da dobijete status zaslužnog umetnika Amerike... Možda je tu bilo malo tuge i sete, a i sreće jer sam stao kraj mojih idola iz mladosti, pa makar i u dalekom redu. Taj Zoran Kalezić, nadam se da nikom neće biti ružno što će živeti kao američki umetnik, a svakako uvek sam svestan toga da sam ja iz Bjelopavlića, da sam karijeru napravio u Beogradu, da sam čovek kog ne sme niko stavljati u neke granice - rekao je poznati pevač.

 

Pored novog državljanstva, on je odlučio da uz svoje ime i prezime doda srednje ime Luis, prema svom preminulom dedi Lazaru.

 

- Rođen je u Bjelopavlićima takođe, ali je trbuhom za kruhom davnih godina otišao u Ameriku. Posle mnogo godina traženja, našao sam njegov grob u Pensilvaniji, na srpsko-crnogorskom groblju. Njega su zvali Luis ovde - rekao je Kalezić, koji će uskoro objaviti svoju knjigu pod nazivom "Traganje za sobom".

 

(Telegraf.rs / Vijesti.me / Foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kalablak

    13. januar 2013 | 18:36

    Sram te bilo gledao sam te ko srpskog pevaca koi ne voli nase neprijatelje!!! Djubre jedno izdajnicko izdo si srpstvo

  • najprovokator

    13. januar 2013 | 18:39

    Сви кажу лош човек

  • Viktor

    13. januar 2013 | 23:23

    Daleko ti lepa kuca, jak si ti umetnik u p.m.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA