Mikiju Manojloviću uručen "Dobričin prsten" (FOTO)

Poznati glumac postao je 28. laureat tog visokog staleškog i esnafskog priznanja. Nagradu mu je uručila glumica Jelisaveta Seka Sablić

  • 0

Glumcu Predragu Mikiju Manojloviću u subotu uveče je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu uručena nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo "Dobričin prsten" za 2012. godinu.

Manojlović je postao 28. laureat tog visokog staleškog i esnafskog priznanja. Nagradu mu je uručila glumica Jelisaveta Seka Sablić.

U konkurenciji za nagradu bili su i glumci Radmila Andrić, Sonja Jauković, Milena Dravić, Milan Gutović, Mirko Babić, Vlastimir Velisavljević, Đorđe Jelisić, Mirjana Karanović, Dragan Nikolić, Marko Nikolić, Nikola Simić, Ljiljana Stjepanović, Đurđija Cvijetić i Renata Ulmanski.

Manojlović je rođen 5. aprila 1950. godine u glumačkoj porodici. Diplomirao je 1972. godine na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, a do 1993. godine bio je član beogradskog Narodnog pozorišta.

Za pozorišna ostvarenja Manojloviću je dodeljena Oktobarska nagrada grada Beograda, priznanje festivala M E S S u Sarajevu, Sterijina nagrada u Novom Sadu i druge.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA