VEČERAS POČINJE "FEST": Majkl Medsen otvara festival (VIDEO)

Glavni program će, kao što je već tradicija, početi projekcijom filma koji je osvojio Zlatnu palmu u Kanu. Ovoga puta to je "Ljubav" Mihaela Hanekea

  • 0

Slavni američki glumac Majkl Medsen otvoriće večeras u "Sava" centru 41. Međunarodni filmski festival "Fest", na kom će do 3. marta biti prikazano 75 filmova iz celog sveta. Holivudska zvezda na beogradski festival stiže sa ulogom u filmu "Pored puta" ("Along the Roadside") reditelja Zorana i producenta Vladimira Lisinca, braće iz Kruševca koji karijeru grade u Americi.

Oni će se, takođe, pokloniti publici "Festa", kao i Lazar Ristovski, koji u njihovom filmu igra Srbina koji je krenuo preko okeana da ostvari "američki san".

Pogledajte trejler za film "Pored puta" ("Along the Roadside")

Glavni program će, kao što je već tradicija, početi projekcijom filma koji je osvojio Zlatnu palmu u Kanu. Ovoga puta to je "Ljubav" Mihaela Hanekea.

To ostvarenje u koprodukciji Austrije, Francuske i Nemačke dobilo je nagradu Evropske filmske akademije, a nominovan je i za Oskara u više kategorija.

U toj drami o starom bračnom paru impresivne role ostvarili su Emanuela Riva i Žan Luj Trentinjan.

Pogledajte trejler za film "Ljubav" ("Amour") Mihaela Hanekea

Kasno večeras u "Sava" centru biće prikazan i film slavnog španskog reditelja Aleksa de la Iglesije "Kako sreća hoće", koji je snimljen u koprodukciji Španije, Francuske i SAD.

Od sutra počinju projekcije različitih programskih celina i u Domu omladine, Dvorani kulturnog centra, bioskopu "Fontana" i Muzeju kinoteke u Kosovskoj ulici.

Glavni program nudi festivalske pobednike, oskarovce, velike autore, ciklus "Holivud", presek američkog repertoarskog filma, a tu su i "Panorama svetskog filma" (daleke kinematografije), "Evropa u Evropi" (produkcije i koprodukcije unutar EU), "U fokusu: Južna Amerika", "Izabrani dokumentarci".

Jedini takmičarski program "Evropa van Evrope" (selekcija evropskih kinematografija izvan EU) obuhvata devet filmova iz Turske, Rusije, Kazahstana, Ukrajine, Srbije, Hrvatske, Norveške, Izraela i Jermenije.

"Fest" će prikazati i više srpskih filmova, a na zatvaranju, 3. marta, biće premijera "Falsifikatora" u režiji Gorana Markovića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA