LUDILO: Brazilski ples Pasino osvaja planetu! (VIDEO)

Lokalna takmičenja ovog ludog plesa prešla su granice favela u Riju i sada se prikazuju na televiziji. Ovaj ples nastao je iz "Baile funk", odnosno fanka iz Rija. Dok "Baile funk" uključuje muške pokrete i muziku veoma ekplicitnog sadržaja, Pasino je prilagođen svima i veoma je individualan

  • 1

Ples Pasino koji su izmislili mladi Brazilci polako se širi izvan granica ove zemlje. Ludilo koje ovi mladi učescnici takmičenja priređuju prisutnima ostavlja bez daha. Stiče se utisak kao da su plesači od gume, a u pitanju je slobodni oblik i individualna mešavina hip-hopa, brejk-densa i tradicionalnog brazilskog plesa samba.

Lokalna takmičenja ovog ludog plesa prešla su granice favela u Riju i sada se prikazuju na televiziji. Ovaj ples nastao je iz fank plesa, odnosno fanka iz Rija. Dok fank iz Rija uključuje muške pokrete i muziku veoma ekplicitnog sadržaja, Pasino je prilagođen svima i veoma je individualan.

Pogledajte jedno od takmičenja u Pasinu:

Fotografkinja Lajan Milton bila je pozvana da prati takmičenja ovih mladih umetnika i bila je oduševljena onim što je videla.

- Bilo je neverovatno videti puno mladih ljudi, mnogo dece i devojaka koji navijaju za svoje omiljene plesače. To je bilo veoma zabavno, duhovno takmičenje- rekla je ona. Zanimljiva činjenica je da je ovaj ples postao toliko popularan zahvaljujući društvenim mrežama.

Televizija Bi-Bi-Si izveštavala je o ovim takmičenjima:

(A. Č. /NPR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA