Evrosong nas košta 350.000 evra, ali Srbija ne odustaje od učešća!

- "Pesma Evrovizije" u muzičkom smislu, po kvalitetu, nije ništa posebno, to je festival lakih nota, ali bi država trebalo da učini sve što može da pošaljemo predstavnika u Dansku - kaže Aleksandar Tijanić

  • 8

Bez obzira što odlazak na "Pesmu Evrovizije" košta oko 350.000 evra i što su mnoge zemlje, uključujući tu i Hrvatsku, već odlučile da odustanu od učešća, generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić kaže da je naša obaveza da učestvujemo na "Evrosongu", kao i da smo na ovom takmičenju imali mnogo više uspeha nego, na primer, fudbaleri na evropskim prvenstvima!

- Naš uspeh na "Evroviziji" je neuporedivo veći nego na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Mi uporno i tvrdoglavo igramo kvalifikacije za to prvenstvo, ne beležimo rezultate i nikako da neko predloži da se odustane. E, pa zašto bismo onda mi odustali? Hrvati su odustali ne zbog novca, već zbog toga što ne beleže nikakav uspeh, nemaju kvalitet. Oni su lutali u koncepciji, poslednjih godina su slali klape. To bi bilo kao kada bismo mi poslali nekog pevača narodne muzike - priča Tijanić, i napominje da jedini razlog za odustajanje Srbije može biti nedostatak para.

- "Evrosong" je kao festival mešavina turizma, pesme, revije, manjinski orijentisanih grupa. On u muzičkom smislu, po kvalitetu, nije ništa posebno, to je festival lakih nota, ali bi država trebalo da učini sve što može da pošaljemo predstavnika u Dansku. Zapravo, nama se nameće i posebna obaveza da učestvujemo, s obzirom na to da smo bili i domaćini jedne "Evrovizije", kada je Srbija dobila velike pohvale za organizaciju - navodi direktor Javnog servisa.

Inače, ovo takmičenje Srbiju košta 350.000 evra, sponzori i reklame pokrivaju 200.000 evra, što znači da RTS-u trenutno fali oko 150.000 evra da bi 2014. poslali našeg predstavnika u Kopenhagen.

(Telegraf.rs/izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • titr

    26. septembar 2013 | 13:30

    Pošaljite Jelenu Karleušu

  • ниш

    26. septembar 2013 | 15:01

    i ja sam za jelenu, posle njenog ucesca zabranice nam ucesce narednih 400 god i tako stedimo lovu.

  • Milan

    26. septembar 2013 | 15:13

    Sta je bre ovaj Tijanic ovako propao,ne lici na sebe..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA