PIRATIZOVANA RAVNA GORA: Prva epizoda se pojavila na Jutjubu!

- Ovo je ogroman problem, i kad mi uklonimo neki link, pojave se novi. U saglasnosti sa RTS-om, koji je većinski vlasnik serije, učinićemo sve da zaštitimo naša autorska prava - navode iz producentske kuće "Contrast studios"

  • 15

Premijeru serije "Ravna gora"koja je u nedelju prikazana na RTS-u, gledalo je čak 2,27 miliona ljudi, a internet pirati su već nekoliko sati nakon emitovanja na Jutjubu okačili celu prvu epizodu! Producenti kažu da ovakvo očigledno kršenje autorskih prava predstavlja ogroman problem, kao i da su već preduzeti koraci da se sporni sadržaj ukloni sa Jutjuba, ali i sa drugih sajtova na kojima je nelegalno postavljena "Ravna gora"!

Kada na Jutjubu u polje za pretragu ukucate: Ravna gora prva epizoda već na prvoj strani među ponuđenim rezultatima možete da pronađete šest linkova na kojima je postavljena premijerna epizoda serije.

- Postoje posebne firme koje se bave zaštitom autorskih prava i koje će kontaktirati vlasnike internet stranica na kojima se pojavila prva epizoda. Svesni smo da je ovo ogroman problem, i kako mi uklonimo neki link, pojave se novi. Mi ćemo u saglasnosti sa RTS-om, koji je većinski vlasnik serije "Ravna gora", pokrenuti sve mehanizme kojima ćemo nastojati da zaštitimo naša autorska prava. Međutim, teško je izboriti se sa piraterijom. I velike holivudske kompanije imaju velike muke da reše ovaj problem, a šta tek reći za malu producentsku kuću iz Srbije. Mi smo čak naišli na čoveka koji pod punim imenom i prezimenom postavio prvu epizodu "Ravne gore" na Jutjubu, a zatim pozvao sve koji su zainteresovani da odgledaju ostale epizode, da se pretplate na njegov kanal, što je zaista neverovatno! - kažu iz "Contrast studija", koji je producirao seriju "Ravna gora".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA