MACA MAHALAC: Dobrodošli na terapiju smehom! (FOTO)

"Ova predstava ima zabavno-edukativni karakter, biće muzike, smeha, ali i suza, igraćemo se sa emocijama publike. Ovo je idealan način da se iskarikira stanje u društvu, a mnogi će se i pronaći - rekao je Marinković

  • 4

Tri dana ostalo je do beogradske premijere predstave "Ja, mahalac" koja se održava 29. novembra u "Domu sindikata" sa početkom u 20 časova, a u kojoj glavnu i jedinu ulogu igra talentovani glumac Dragan Marinković Maca!

Ovu savremenu monodramu do sada je u regionu širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije pogledalo skoro 100.000 ljudi, dok turneja po Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji tek predstoji.

Nakon fantastičnog komada "After", Maca je svoje glumačko umeće pokazao i u delu "Ja mahalac", koje oslikava trenutnu situaciju u društvu, korespondira publici, a Dragan ističe i da će se mnogi prepoznati u nekom delu predstave, kao i da će o tome pričati narednih 15 dana.

- Ova predstava ima zabavno-edukativni karakter, biće muzike, smeha, ali i suza koje će biti otopljeni led iz duše, igraćemo se sa emocijama posetilaca. Mnogi ovo delo porede sa "Nadrealistima", "Audicijom", upravo zbog tog sarkastičnog dela. Moram da naglasim da ovo nije komercijala, već jedna terapija smehom za sve koji žele da se opuste - rekao je Maca, koji je nedavno u Sarajevu igrao ovaj komad pred 6.000 ljudi.

- Mnogi su mislili da ćemo gospodski propasti, međutim, uspeli smo. Kada sam video koliko teksta ima, mislio sam da neću uspeti i da mi je mozak spržen, ali baš sam uživao. Nemam tremu pred beogradskom publikom, već sam igrao pred njima, i uživam da uzvratim tu pozitivnu vibraciju koju dobijam od njih - rekao je Marinković, i ispričao anegdotu sa predstave u Splitu:

- Ja sam balkanofil po opredeljenju i ne razdvajam nikog. Svi govorimo približno isto, međutim, kada sam u Splitu tokom predstave rekao "potrčim  u životu samo kada me jemci ganjaju", niko se nije smejao, i nije mi bilo jasno, ali kada sam na sledećoj predstavi rekao "žirant" umesto "jemac", pokrivili su se od smeha! - kroz smeh je prepričavao glumac za Telegraf.

Ovaj projekat podržali su i noćni klubovi "Fabrika" i "Vanila", koji su otkupili karte u vrednosti od po 100.000 dinara, koje će uplatiti na žiro-račun dvadesetogodišnje Milane Miljušević iz Ripnja, kojoj je potrebna operacija u Istambulu, dok će te karte biti podeljene medicinskim radnicima u kilinkama u Beogradu.

(J. Jovanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    26. novembar 2013 | 23:48

    Bravo za gest ka medicinarima i brzo ozdravljenje devojci od srca zelim.

  • РЗ

    26. novembar 2013 | 20:31

    Добро треба бити болестан да би слушао њега, Бојанића и фирчија.

  • D.M

    27. novembar 2013 | 00:22

    Nazad u Bosnu pa tamo i dalje širi "kulturu"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA