OVO JE ARENAMAGEDON: Nina, Solomun, Maceo, Tale of Us, Brejcha, Craig, Rødhåd... svi na Exitu (VIDEO) (FOTO)

Jedna od najvećih i najznačajnijih pozornica na celoj planeti, ove godine odlučna je da nadmaši sve svoje istorijske maksimume, i to u godini kada je EXIT i zvanično najbolji evropski veliki festival

  • 0

Već od prve objave dosad nezabeležene tehno postave u kojoj su Richie Hawtin, Adam Beyer, Ida Engberg, Ben Klock, Amelie Lens i Anastasia Kristensen, bilo je jasno da mts Dance Arena započinje novu eru na Exitu!

Jedna od najvećih i najznačajnijih pozornica na celoj planeti, ove godine odlučna je da nadmaši sve svoje istorijske maksimume, i to u godini kada je EXIT i zvanično najbolji evropski veliki festival! Za tu priliku na tvrđavi se sprema pravi #Arenamagedon jer su svoje nastupe potvrdili i giganti Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex, Tale of Us, Carl Craig, Rødhåd i Boris Brejcha! Na Arenu stižu i domaći tehno asovi Filip Xavi i Vladimir Aćić Avoid. To nije sve, na ovaj istorijski lajnap, sastavljen od samih hedlajnera, kolosalna Arena rešena je da uskoro doda još iznenađenja!

Nakon što je prošle godine priredila možda i najupečatljiviji prizor u istoriji Dance Arene, uz atmosferu kakva se dosad viđala samo na stadionskim rok koncertima s višestrukim ovacijama i dva povratka na bis, Nina Kraviz dolazi na EXIT da stvara magiju sa publikom iz celog sveta, čije poverenje beskrajno uživa. Ne postoji niko poput Nine, ko ima takvu predanost, beskompromisan stav i iznad svega hrabrost da konstantno menja, radoznalost da uvek ispituje, želju da stalno uči i svojim primerom vodi globalnu elektronsku scenu uz titulu najboljeg svetskog DJ-a za 2017. godinu! Nina je epskim zatvaranjem prošle godina dobila čast da bude prvi izvođač u istoriji koji će dve godine uzastopno svojim nastupom zatvoriti EXIT festival, a to će joj biti treći uzastopni nastup na tvrđavi, rekord koji će ove godine podeliti sa jednako fascinatnim fenomenom svetske muzičke scene.

Foto: Promo

A to je niko drugi nego Mladen Solomun, alfa i omega svetske house scene, za kojeg je postalo nedovoljno reći da je najpopularniji balkanski muzičar na svetu, kad je u samo proteklih par godina sa zadivljujućom lakoćom osvojio celu planetu. Njegova neposrednost i šarm utkane su u harizmu koju definiše autentičnost podneblja kojeg ne samo da se nikad nije odrekao, već ga je sa ponosom predstavio svetu u najsavremenijem muzičkom izrazu. A jedno od mesta sa kojeg je započeo svoje putovanje ka samom vrhu još te 2010. godine, bio je upravo EXIT za koji je rekao da je "jedna od najboljih stvari koju je doživeo"! Da ima neka tajna veza, najbolje govori da se ove godine vraća treću godinu uzastopno.

Snažnu povezanost sa EXIT magijom nedavno je pred kamerama otkrio i neprikosnoveni producentski genije Maceo Plex, koji je izjavio da se "svake godine pita da li će ponovo nastupati na Exitu"! Virtuozni majstor miksa i apsolutni hedlajner najvećih festivala u VICE dokumentarcu pre par godine otkrio je i da jedino na Areni oseća tremu pred nastup, za koju se može jedino utvrditi da je pokretačka, budući da su njegovi dosadašnji nastupi uvek bili ispraćeni uz najglasnije odobravanje publike. Nezaustavljiv u studiju, Maceo na Arenu dolazi sa obiljem novog materijala koji sprema za najveće letnje festivale na otvorenom što je okruženje kao stvoreno za njegov izuzetno prepoznatljiv zvuk. Njemu će se pridružiti i maskirani tvorac high tech minimal žanra Boris Brejcha, koji će zahvaljujući trakama poznatim čitavom svetu poput "Lost Memory" i "My Love" subotnji set među čuvenim rovovima tvrđave učiniti nezaboravnim!

Foto: Promo

Milanski dirigenti trenutno vodećeg svetskog zvuka i tandem bez premca Tale of Us takođe žele da i ove godine ugledaju prvo jutarnje sunce iznad kolosalnog rova i krcate Arene, dobro poznatog prizora koji je stigao i do najudaljenijih delova sveta! Autori kapitalnih numera kao što su "Another Earth", "Northern Star", "Monument" i drugih, Karm i Matteo, vraćaju se nakon tri godine, veći nego ikad sa možda i najpopularnijim klupskim brendom "Afterlife", koji su osnovali od svog poslednjeg susreta sa publikom na Areni! Detroitski revolucionar i jedan od osnivača globalnog tehno pokreta Carl Craig ispuniće Arenu zvukom futurizma koji će uz novu produkciju dobiti dimenziju kakvu zaslužuje jedan od istinskih velikana. Titulu najvećeg inovatora elektronske muzike zacementirao je prošle godine kada je objavio album "Versus" na kome sarađuje sa pariskim "Les siècles orchestra at Cité de la Musique" sa kojim je "oduvao" kritičare! Na tlo Petrovaradinske tvrđave konačno će zakoračiti i berlinski bard Rødhåd, čija izdavačka kuća "Dystopian" se nalazi na samom čelu nove generacije tehno umetnika! Na EXIT stiže sa nedavno objavljenim albumom "Anxious" kojim je potvrdio zašto su upravo njegovi setovi zajednički svim najboljim svetkim klubovima u kojima redovno nastupa, kao što su Berghain, fabric, Goa, Fuse, Concrete i naš Drugstore.

Foto: Promo

Za domaću podršku pobrinuće se jedan od stubova beogradske tehno scene Filip Xavi, rezident beogradskog kluba Drugstore koji je svojim zvukom u više navrata osvajao i berlinski Tresor, amsterdamski Radion i kultnu binu Exita, No Sleep Novi Sad! Još jedno neizostavno ime kada se razgovara o regionalnoj tehno sceni nesumnjivo je Vladimir Aćić, poznatiji kao AVOID. Novosadskog MVP-a i svojevrsnog domaćina na tvrđavi karakterišu vrhunska preciznost i tehnika, te nepogrešiv osećaj za miks protkan njegovim sjajnim izdanjima.

Foto: Promo

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavu u Novom Sadu i predstaviće neke od najboljih svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda kao što su Ziggy Marley, Fever Ray, Alice Merton, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Sevdaliza, Madball, Brujeria, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers i mnoge druge. Ulaznice po promotivnoj ceni sa 65% popusta od finalne, za 6.490 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA