Olimpijski plamen ponovo sija: Bojan Križaj i skijaši iz regiona spustom mira otvaraju Festival 84 na Jahorini

Festival 84 zatim će zvanično biti otvoren paljenjem olimpijskog plamena koji će obasjati mesto gde su 1984. godine održane Zimske olimpijske igre

  • 0

Prvo izdanje novog Exitovog Festivala 84 probudiće olimpijski duh regiona, i podsetiti sve na velika zajednička dostignuća koja su te 1984. odjekivale celom planetom!

Najveća legenda jugoslovenskog skijanja Bojan Križaj lično se odazvao da predvodi "Spust mira i prijateljstva", kojim će u četvrtak, 15. marta biti i zvanično otvoren novi zimski festival na olimpijskoj Jahorini. Njemu će se pridružiti skijaši iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a pozvani su i svi ljudi dobre volje da se pridruže ovoj plemenitoj povorci koja kreće 15. marta u 13 časova sa vrha staze Poljice. Festival 84 zatim će zvanično biti otvoren paljenjem olimpijskog plamena koji će obasjati mesto gde su 1984. godine održane Zimske olimpijske igre.

Istog dana, uz podršku Regionalnog saveta za saradnju, biće održana nova u nizu panel diskusija "Tihe balkanske većine", pod nazivom "Turizam, kultura i sport povezuju region" kojom će biti ukazano na važnost jedinstva i na razvijanje turističkog, kulturnog i sportskog potencijala u cilju povezivanja regiona. Na panelu će pored skijaške legende Bojana Križaja, govoriti Dušan Kovačević, osnivač Exita i Festivala 84, Goran Svilanović, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju, Majda Mujanović Babović, predsednica Skupštine Inkubatora društvenih inovacija "MUNJA" iz Sarajeva i Nemanja Cvetković, osnivač NVO "Balkanac".

Foto: Promo/ Exit

Neformalna grupa umetnika i istaknutih javnih ličnosti pod imenom "Tiha balkanska većina" okupila se u aprilu 2016. godine kao odgovor na rastuće tenzije među državama u regionu i uputila otvoren poziv za očuvanje mira na Balkanu. Tribinama koje su održane u prethodnoj godini povodom 20 godina Exitovog aktivizma prisustvovao je veliki broj javnih ličnosti i posetilaca, koji su saglasni sa vizijom našeg regiona okrenutog miru i saradnji među državama i narodima, što je misija EXIT festivala od njegovog osnivanja.

U ostatku programa, na pet dnevnih i noćnih bina širom Jahorine, od 15. do 18. marta nastupiće poznate internacionalne, regionalne i domaće zvezde, kao što su Sigma, Asian Dub Foundation, Umek, Joris Voorn, Burak Yeter, Filatov & Karas, Mahmut Orhan, Patrice Baumel, After Affair, Bad Copy, Forest People, Frankie, Kontra & Indigo, Helem Nejse, Mladen Tomić b2b Siniša Tamamović, Van Gogh, A Skitzo, Billain, Black Acid b2b Vanyano, DJ Soul, Forest People, Forniva b2b Andrej Jelić, G.Edd b2b Fedja Knajdl, Merakoon, Mr. Mehikano, Said5, Soole b2b Robert S, Woodie, Worda, Zli Jay i mnogi drugi. Više detalja o Festivalu 84 na zvaničnom sajtu festivala.

Foto: Promo/ Exit

Ulaznice sa 40% uštede najkasnije do petka!

Ograničen kontigent ulaznica sa 40% uštede, po ceni od 2.700 dinara biće u prodaji putem sajta exitfest.org najkasnije do petka ili ranije do isteka zaliha, nakon čega će cena biti viša. Na sajtu zvanične Exitove turističke organizacije exittrip.org dostupna je i ograničena količina promotivnih paketa sa ulaznicom za festival, te dvodnevnim ski pasom i raznovrsnom ponudom smeštaja u blizini festivalskih lokacija.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA