EXIT pravi globalnu turneju u Njujorku, Londonu, Moskvi i drugim svetskim metropolama

Prva u nizu ovogodišnjih žurki krenula je pravo sa Petrovaradinske tvrđave iz kluba Tunnel gde je nastupila ruska producentkinja Dasha Redkina, a već na idućoj stanici turneje EXIT je prvi put prešao i Atlantik

  • 0

Nakon što je po drugi put u ovoj deceniji proglašen najboljim velikim evropskim festivalom, EXIT se ove godine otisnuo na najveću promotivnu turneju do sada.

Exitova turneja ovog proleća obilazi vodeće klubove najvećih gradova sveta kao što su Njujork, London, Moskva, Rim i Amsterdam, ali i regionalne centre kao što su Beograd, Ljubljana, Sarajevo, Kragujevac i naravno Novi Sad. Na njoj će nastupiti preko 70 izvođača za publiku od više desetina hiljada posetilaca uz višestruko veći domet u međunarodnim, regionalnim i domaćim medijima. EXIT ove godine kroz svoju muzičku platformu No Sleep sarađuje sa klubovima koji su praktično zaštitni simboli noćnog života ovih metropola kao što su londonski Fabric, rimska Goa, moskovska Arma17, njujorški The Bunker, beogradski Drugstore, te famozni amsterdamski klub The Crane Faralda, smešten u istoimenom hotelu unutar gigantskog lučkog krana, u kojem se smeštaj za jednu noć kreće i do nekoliko hiljada evra!

Foto: Promo/ Exit

Prva u nizu ovogodišnjih žurki krenula je pravo sa Petrovaradinske tvrđave iz kluba Tunnel gde je nastupila ruska producentkinja Dasha Redkina, a već na idućoj stanici turneje EXIT je prvi put prešao i Atlantik! U saradnji sa kultnim njujorškim kolektivom The Bunker, EXIT je 28. aprila napravio žurku u najvećem američkom gradu na dve bine gde su nastupali Kangding Ray, Follakzoid, John Selway i brojni drugi, među kojima i naše međunarodno priznate tehno zvezde Tijana T i Lag. Ruski pandan njujorškog Bunkera svakako je najznačajniji moskovski umetnički kolektiv Arma 17 koji u petak 11. maja stiže u beogradsku "tehno katedralu" Drugstore za novi No Sleep Belgrade događaj! Natasha Abelle i Ranishe Niyak u Beograd dolaze na čelu moskovske ekspedicije, a dočekaće ih Stevie Whisper, te dva "live" dueta, Tapan i Stepniak.

Foto: Promo

EXIT karavan 17. maja seli se u večni grad Rim i njegov najbolji klub Goa, koji već decenijama važi za obaveznu destinaciju noćnog života u Italiji, što je privuklo Edija Vedera iz Pearl Jama da svira tamo svoj solo materijal, a Bono Voxa, frontmena grupe U2, da bude otkriven kako strpljivo čeka u dugačkom redu za ulazak u famozni rimski klub! Tamo će Tijana T, jedno od zaštitnih lica Exita nastupiti uz berlinsku heroinu Dr. Rubinstein i rimsku tehno zvezdu Adiel, na žurki čiji je podnaslov No Sleep Roma, po famoznoj bini No Sleep Novi Sad koja na EXIT već godinama unazad dovodi najuzbudljivije svetske klubove.

Foto: Promo/ Exit

Nema spavanja, jer već sledećeg dana, 18. maja, EXIT festival imaće priliku da se predstavi u jednom od najsenzacionalnijih i najneobičnijih objekata na svetu! Crane Hotel Faralda u Amsterdamu važi za favorita kraljevskih porodica, VIP gostiju i DJ zvezda poput Skrillexa koji u njemu redovno odsedaju. Tri autentično opremljena apartmana nalaze se u masivnom lučkom kranu koji ima svoj klub koji funkcioniše samo na pozivnice! Žurka u hotelu biće prenošena direktno za stotine hiljada fanova na Fejsbuku, a EXIT će se tako naći među brendovima koji su tamo organizovali događaje, među kojima su Louis Vuitton, Heineken, Samsung, James Bond i naravno Amsterdam Dance Event čiji je Faralda jedan od istaknutih simbola.

Foto: A. Nalbantjan

Nastavak turneje EXIT vodi 26. maja u Londonu pravu instituciju britanske prestonice bez koje ovaj grad ne bi bio isti – u legendarni klub Fabric! Ellen Allien, Bjarki, Henning Baer, ali i naša Tijana T imaće priliku da predstave naš najveći festival u jednom od najpoznatijih svetskih klubova koji ove godine stiže i na tvrđavu, pravo na No Sleep Novi Sad binu! Veliko finale globalne EXIT turneje zakazano je za 16. jun u Moskvi gde će se naš najveći festival predstaviti u ruskoj prestonici na samom početku Svetskog prvenstva u fudbalu! Domaćini Exitu biće najpoznatiji ruski umetnički kolektiv Arma17 i njeni rezidenti u neobičnom klubu Squat 3/4 koji se nalazi u još uvek muzejski očuvanom parnom kupatilu iz 18. veka, čiji brojni hodnici i prostorije su povezani u jednu celinu koja čini ovaj klub.

Foto: Promo

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Dog Eat Dog, Slaves, Jax Jones, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Idles, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Ofenbach, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge.

Foto: Exit/ Jelena Ivanović

U toku je omiljena 4+1 akcija ljubitelja festivala koja podrazumeva da društvo kupovinom četiri ulaznice, petu dobija na poklon! Ulaznice po promotivnoj ceni za 6.990 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA