Srbija ima evropskog šampiona! EXIT uz lepo vreme dočekuje rekordnih 55.000 turista

U narednim danima nas očekuje lepo vreme sa prijatnim temperaturama koje će do tačke ključanja dovesti neke od najtražnijih svetskih zvezda današnjice

  • 3

Novi Sad će ovog vikenda ugostiti još jedan ceo grad sastavljen od 55.000 turista iz preko 70 zemalja sveta koji će od četvrtka do nedelje pohoditi 18. po redu EXIT, zvanično Najbolji evropski veliki festival. Čak i dan ranije, atmosfera se već može prepoznati po punim kafićima i prodavnicama u kojima se govore brojni svetski jezici, a žurka u EXIT kampu na Štrandu već je počela.

EXIT u čast titule najboljeg evropskog festivala spremio novi, još spektakularniji izgled glavnih bina (FOTO) (VIDEO)

Tamo će večeras ali i narednih dana biti direktno prenošene završne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu na velikom ekranu u okviru ovogodišnje Visa – FIFA World Cup™ zone. U narednim danima nas očekuje lepo vreme sa prijatnim temperaturama koje će do tačke ključanja dovesti neke od najtražnijih svetskih zvezda današnjice! I ovogodišnji EXIT će biti otvoren uz pravi spektakl na glavnoj bini! Festivalske kapije otvaraju se sutra (četvrtak) u 19:00, a nakon nastupa super-aktuelne rok kantautorke LP već od 21:00, tačno u 22:40 u okviru ceremonije otvaranja nastupiće jedna od najvećih baletskih zvezda našeg doba - Sergej Polunjin uz Almazian Symhony  i spektakularan vatromet na kraju ceremonije.

Od 23:30 sledi art-pop senzacija Fever Ray, nakon čega glavni šou stiže u 00:55 kada na scenu izlazi globalni muzički fenomen i najpoularniji svetski trio Migos!

Ovoj listi zvezda u narednim danima pridružiće se od svetskog DJ-a broj 1 Martina Garrixa, do prve i originalne art-pop dive Grace Jones, pa sve do "All-Star" selekcije na mts Dance Areni koju predvode redom Richie Hawtin, Maceo Plex, Solomun i Nina Kraviz!  Na glavnu binu dolaze i najveći hitmejker našeg vremena David Guetta, ali i rep superzvezda French Montana, dok nas širom tvrđave očekuje i mnoštvo gitara, od rege himni Ziggija Marleya, do žestokih rifova grupa Madball, Dog Eat Dog, Brujeria i Bombers, uz mnoštvo starog i novog pank zvuka, od Cockney Rejects pa sve do aktuelnih sastava kao što su Slaves i Idles!

Aktuelna trip-hop kraljica Sevdaliza, bass zvezde Delta Heavy i Loadstar, te hitmejkeri Zhu, Jax Jones, Ofenbach ili Disciples, samo su deo ponude na tvrđavi koja će do jutarnjih časova da bude krcata uz house i techno zvezde kao što su Adam Beyer & Ida Engberg, Amelie Lens, Ben Klock, Rødhåd, Carl Craig, Guy Gerber, Boris Brejcha, Joseph Capriati, Kolsch, Tale of Us, Helena Hauff, Daniel Avery, Mike Servito, DJ Tennis i brojni drugi.

Foto: Promo

Četvorodnevne planule - u prodaji još samo jednodnevne ulaznice!

Nakon što su četvorodnevne ulaznice razgrabljene juče u toku dana, u prodaji je još samo moguće kupiti četvorodnevne VIP Gold, kao i ulaznice za pojedinačne dane. Aktuelne cene ulaznice iznose po 2.990 dinara za neki od prva tri dana, dok je nedeljno finale, najveće dosad i najtraženije i njegova cena je 3.590 dinara! Ove cene ulaznice biće aktuelne i u toku trajanja festivala, dok će na samim kapijama svaki dan ulaznice moći da se kupe samo po višim cenama. Upozoravamo i sve posetioce da ulaznice ne kupuju na crnom tržištu jer se svake godine pojave falsifikati ili kopije elektronskih ulaznica, čiji je bar-kod nevažeći čime sebe izlažu neprijatnom iznenađenju na ulazu. Samo EXIT ulaznice kupljene u zvaničnoj prodajnoj mreži Gigs Tix i na festivalskim blagajnama na tvrđavi su jedine sigurne.

Foto: Promo

Počela je zamena vaučera za festivalske narukvice

Zamena vaučera za festivalske narukvice već je u toku, i to na tri zamenska mesta, u centru Novog Sada, ispred Srpskog narodnog pozorišta, u EXIT kampu, kao i na centralnom mestu za zamenu preko puta glavne kapije festivala (kod Lovotursa). Svi kupci četvorodnevnih ulaznica moraju prvobitno da ih zamene za narukvice, dok kupci dnevnih ulaznica na EXIT mogu da uđu isključivo tako što kupljenu ulaznicu donesu na festivalske kapije - dnevne ulaznice se ne menjaju za narukvice. Radno vreme zamenskih mesta dostupno je na sajtu exitfest.org,  a svim posetiocima se preporučuje da preuzmu festivalsku narukvicu pre festivala, da bi izbegli čekanje u redovima za zamenu prvog festivalskog dana.

Na zvaničnom sajtu EXIT festivala dostupne su i satnice za sve dane.

Vremenska prognoza

Najpoznatiji servisi koji se bave meteorološkom prognozom saglasni su u jednom - od 12. do 15. jula nas u Novom Sadu očekuje lepo vreme bez padavina, kao stvoreno za uživanje u nastupima najvećih muzičkih zvezda tokom večeri ili dnevnom chillu u EXIT Villageu i provodu na zvaničnim EXIT afterima.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekser

    11. jul 2018 | 16:16

    Aaaa, to je ono ekstazi društvo! Ima ih. Ludilo u NS počinje. Moje saučešće.

  • DRagutin

    11. jul 2018 | 14:35

    Eto mozda i mi imamo Haarp 😊 !

  • Silvija

    14. jul 2018 | 20:05

    Hahaha 55000 za 4 dana,smesno.Za jedan dan Cecinog koncerta dodje preko 160000 ljudi.Toliko o tome koliko je najbolji festival.A jos veca sramota za Exit je to sto su najskuplje karte za svoj narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA