Završen Sea Dance: Trodnevni audio-vizuelni spektakl uz svetske zvezde i oko 50.000 posetilaca na skrivenom biseru Jadrana (FOTO) (VIDEO)

Tokom tri noći i dana kroz festivalske kapije na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi, prošlo je preko 47 hiljada posetilaca iz gotovo 30 zemalja sveta

  • 0

Uz kolosalan scenski nastup apsolutnog lidera svetske elektronske scene Paul Kalkbrennera spuštena je zavesa na peto jubilarno izdanje Sea Dance festivala. Tokom tri noći i dana kroz festivalske kapije  na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi, prošlo je preko 47 hiljada posetilaca iz gotovo 30 zemalja sveta!

Slavljeničko izdanje festivala ostaće upamćeno po sjajnim koncertima i visoko energetskim žurkama koje su atmosferu na tirkiznoj obali dovele do tačke ključanja.

Foto: Sea Dance Photo Team

Čast da nastupi prvog dana i otvori festival imao je jedan od najvećih svetskih muzičkih producenata, legendarni Nile Rodgers sa svojim bendom The Chic, koji su  jedan za drugim ređali repertoar nekih od najvećih hitova u istoriji popularne muzike, koji je Nile producirao za svoj bend, ali i za neke od najvećih svetskih zvezda kao što su David Bowie, Madonna, Daft Punk i brojni drugi. Nakon ovog istorijskog koncerta, nastupio je i belgijski hitmejker Lost Frequencies koji je za Sea Dance rekao da je njegov "omiljeni i najbolji festival na svetu!"

Sea Dance 2018 | Lost Frequencies Live

Publiku su sutradan do vrhunca doveli i Dimitri Vegas & Like Mike, koji su priredili najluđu žurku Sea Dance-a do sada, a zatim nastavili da se provode na festivalu do samog zatvaranja kapija. Grčko-belgijski duo, u potpunosti je preneo na Sea Dance atmosferu Tomorrowlanda. Jedan od trenutaka koji će ostati upamćen je i onaj kada je ovaj slavni dvojac pozvao sa glavne bine fanove da bace svoje majice u vazduh, što je razgaljena publika sa oduševljenjem prihvatila.

Sea Dance 2018 | Dimitri Vegas & Like Mike Live

Priliku da zatvori drugo veče imala je tehno kraljica Nina Kraviz koja nije ostala ravnodušna pred jedinstvenom lokacijom morskog izdanja No Sleep bine, nazvavši je neverovatno lepom i fantastičnom.

Drugi dan festivala

Finalnu noć obeležio je berlinski mag Paul Kalbrenner koji je pred prepunom glavnom binom pokazao zašto je jedan od najboljih svetskih producenata današnjice i kako su njegovi stadionski nastupi uživo podigli celu elektronsku scenu na jedan novi nivo. Na Sea Dance je doneo i novi album, premijerno na Balkanu, a novi hitovi u kombinaciji sa himnama kao što su "Sky and Sand" ili "Aaron", pokrenuli su publiku koja je do maksimuma ispunila kolosalni plato ispred glavne bine, a Kalkbrennera na kraju nastupa ispratila uz ovacije.

Jednako energično bilo je i na nastupu rok zvezde nove generacije Alice Merton, čiji je veliki hit “No Roots”  osvojio celu planetu, a pred čije izvođenje je zamolila publiku da ostave telefone i pevaju sa njom! Atmosfera je bila usijana i dok su se nizali hitovi "Lash Out" i "Hit The Ground Running", a publika u Crnoj Gori imala je priliku i da premijerno čuje njen novi singl koji izlazi sledeće nedelje.

Foto: Sea Dance Photo Team

Horsko pevanje prisutnih dirnulo je i legende regionalne rok scene, bend Bajagu i Instruktore, koji su ređali antologijske numere, ali i materijal sa novog albuma.  Groznica subotnje večeri na Addiko Main Stage powered by Turistička organizacija Budve započeta je uz set di džeja Lada Raičkovića i nastavljena uz uvek autentičnog i originalnog Ramba Amadeusa, koji je pred fanovima izveo najveće hitove, poput “Balkan boj” i “Urbano, samo urbano”. Čast da zatvori glavnu binu ove godine imao je Marko Nastić, a tradicionalno, ceo Sea Dance festival zatvoren je na famoznoj No Sleep bini, gde je ovogodišnje finale izneo furiozni tehno heroj Dax J, poznat po završnim nastupima na najvećim muzičkim događajima.

Foto: Sea Dance Photo Team

Svetski poznata No Sleep bina, koja je sa Exita došla na Jadran i ovog leta, u subotu je nastavila u maniru prethodne dve večeri kad je bila prepuna od početka noći do ranih jutarnjih časova. Osim čuvenog Britanca na kraju, selekcija finalne noći bila je fokusirana na domaća i regionalna imena kao što su Lag, Aleksandar Grum, Monosaccharide, Forest People, Sugar Lobby, Ana RS i TZ Project, koji su i sami doživeli magični prizor sa bine smeštene na samo metar od mora, u kojem je odraz izlazećeg sunca stvorio prizore koji će se dugo prepričavati. No Sleep od ove godine ima i svoj festival u Beogradu, a od 16. do 18. novembra u neprekidnom 48-časovnom programu na nekoliko gradskih lokacija nastupaće brojni izvođači.

Foto: Sea Dance Photo Team

Za audio-vizelni spektakl bila je zadužena moćna tehnička produkcija sa glavnih bina EXIT festivala, a raspoložena publika se uz pravo letnje vreme tokom večeri provodila na raznim binama. Veliko finale letnje sezone bilo je i na drugim festivalskim binama smeštenim uz more, te su na TDI bini nastupali Lucky Dee, Mark Funk, Rosske, Vill&Vash, Drop Department i Divolly&Markward, dok je Huawei Silent Dance bina u subotu ponovo poželela dobrodošlicu ekipi koju čine Dirty, Mr. Fanatik i Milan Kovačević. Tokom dnevnog programa svi posetioci su mogli da uživaju u muzičkom programu obojenim vrelim latino ritmovima,  tik uz tirkizno more i šum talasa. Večito razigranu postavu sa Aqua Viva Latino bine i ovaj put činili su MC Choma, Baila con Choma, DJ Sesha i Sambakinhas.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA