POSLE 25 GODINA! Rešena misterija kako je preminula mlada u spotu za "November Rain" (VIDEO)

25 godina je prošlo od prvog prikazivanja spota grupe Guns N' Roses za pesmu "November Rain", na MTV-u, a milioni fanova i dalje ne znaju o čemu se tu tačno radi

  • 9
Printskrin: Youtube/GunsNRosesVEVO

Venčanje je tu, mlada je mrtva, ali postoji ključno pitanje koje sve vreme visi u vazduhu. Kako je mlada umrla?

Iako su pravi fanovi verovatno odavno došli do ove informacije, većina ljudi ne zna odgovor. Doduše, ne zna je ni član benda Sleš koji je kratko i jasno to naznačio, dok je Eksl Rouz izjavio da je spot snimljen prema kratkoj priči.

Sve je počelo još 1983.

Ovaj devetominutni hit mnogi smatraju jednom od najnejasnijih rock opera u istoriji.

Reč je o singlu sa hit albuma "Use Your Illusion I", objavljenog 1991. a pesma se odmah po izlasku probila na Bilbordovu Top 10 listu i automatski stekla status najduže pesme koja se našla na vrhu.

Rouz je počeo da je piše još 1983. godine, a jedna od verzija trajala je skoro 20 minuta.

Za spot koji je objavljen u februaru 1992. grupa je angažovala režisera Endija Morahana, koji je nadgledao snimanje njihovih pređašnjih spotova za "Don't Cry" i "You Could Be Mine".

Rouz je odlučio da angažuje i Dela Džejmsa da osmisli adaptaciju jedne od njegovih kratkih priča. Reč je o "Without You", koja prati pevača kojeg proganja smrt njegove devojke. Uloga devojke pripala je Rouzovoj tadašnjoj devojci, manekenki Stefani Simor.

Ideja je bila da se snimi spot epskih razmera, a troškovi produkcije rasli su iz dana u dan.

Glavna lokacija bila je crkva koju su u pustinji u Novom Meksiku sagradili za 150.000 dolara i pritom organizovali i scenu koncerta s više od 1.500 statista. Legendarna Sleševa solaža snimljena je helikopterom.

Morahan je u razgovoru opisao atmosferu na snimanju: "Imali smo pet kamera, kranove, helikopter, ogromnu ekipu. I to sve za scenu od 27 sekundi". Ceo spot koštao je tada rekordnih milion i 500 hiljada dolara.

Lik mlade bitan je za priču jer se u spotu sugeriše da je nedugo nakon venčanja počinila samoubistvo.

Ili ne?

Niko nije znao šta se dešava.

- Radilo se o konceptu. Pesma je jasna sama po sebi, ali video je složen. Znam samo da postoji scena venčanja, a koncept venčanja nije mi se svideo - izjavio je Sleš za Hafington post 2014. godine.

Morahan tvrdi da ne zna zašto je Simor snimljena u kovčegu tako da joj ogledalo prekriva pola lica.

Šta se zapravo dogodilo?

Upravo u priči "Without You" saznaje se da je mlada počinila samoubistvo, pucavši sebi u glavu pištoljem.

Dakle, to bi objasnilo i ogledalo koje se ponekad koristi u situacijama s otvorenim kovčegom, kada je glava tela unakažena, pa odraz u ogledalu stvara iluziju da je sve u redu.

Devojku, dakle, nije ubio pljusak, a krivac nije ni Eksl Rouz koji, prema pojedinim tvrdnjama, spada među osumnjičene jer postoji scena u kojoj prolazi pored prodavnice oružjem.

Bili zadovoljni ovim objašnjenjem ili ne, jedino je koje postoji, ali to očigledno nije posebno pogodilo gledaoce jer je "November Rain" i danas jedan od najgledanijih spotova 20. veka.

Isto važi i danas, 25 godina kasnije - na Jutjubu ima više 860 miliona pregleda.

Daljinac

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA