≫ 

Opra Vinfri rasplakala publiku na dodeli Zlatnog globusa, o njenom moćnom govoru bruji ceo svet! (VIDEO)

Njen govor naišao je na brojne pohvale, a neki su u njemu prepoznali govor buduće kandidatkinje za mesto predsednika Amerike

  • 0

Čuvena voditeljka Opra Vinfri na dodeli nagrada Zlatni globus obratila se javnosti, a njen dirljiv govor o borbi protiv seksualnog zlostavljanja rasplakao je publiku.

Ona je takođe nagovestila i da bi 2020. godine mogli da je gledamo u trci za mesto predsednika Amerike.

Glumac dobio Zlatni globus, pa u pobedničkom govoru pozdravio i ženu i ljubavnicu!

Primajući nagradu za životno delo, Opra je rekla da joj je prava čast što je prva Afroamerikanka kojoj je pripala ova nagrada i prisetila se osećaja kada je kao mlada devojka gledala Sindija Poitijera kako osvaja nagradu za najboljeg glumca.

Foto: Tanjug/AP

- Jasno je da i u ovom trenutku negde neka devojčica gleda mene kako postajem prva Afroamerikanka koja prima ovu nagradu. Čast je i privilegija deliti veče sa svima njima - počela je Opra.

Želim da sve devojke koje ovo gledaju znaju da je novi dan na horizontu. Kad taj dan konačno osvane, biće to zbog brojnih veličanstvenih žena, od kojih su mnoge i večeras ovde sa nama, kao i neki fenomenalni muškarci, koji se snažno bore kako bi nam osigurali vođu koji će nas odvesti u vremena kada niko više neće morati da kaže "I ja isto" - rekla je Opra aludirajući na aferu sa seksualnim zlostavljanjem koja je prošle godine "tresla" Holivud.

Foto: Tanjug/AP

Njen govor naišao je na brojne pohvale, dok su neki u njemu prepoznali i govor buduće kandidatkinje za mesto predsednika Amarike.

Nije to priča koja je pogodila samo industriju zabave, već nešto što nadilazi kako kulture, geografska područja i rase, tako i religije, politiku i radna mesta. Večeras želim da zahvalim svim ženama koje su godinama podnosile zlostavljanja i napade jer su, poput moje majke, trebale da nahrane decu, plate račune i slede svoje snove - rekla je voditeljka i dodala:

- To su žene čija imena nikada nećemo saznati.

Foto: Tanjug/AP

Ipak, izdvojila je ime Rejsi Tejlor koju su 1944. godine na povratku iz crkve silovala šestorica belaca koji nikad nisu stigli pred lice pravde.

- Živela je, kao i svi mi ostali, previše dugo u kulturi koju su uništili brutalno moćni muškarci. Previše dugo žene se nisu čule ili im se nije verovalo kada su se usudile da govore istinu o snazi tih ljudi, ali njihovo vreme dolazi - zaključila je Opra.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA