≫ 

Majkl Džekson je od nemogućeg napravio moguće. Stručnjaci objasnili kako je izveo čuveni pokret iz spota "Smooth Criminal" (VIDEO)

Spot "Smooth Criminal" snimljen je 1987. godine, a čuveni pokret Kralja popa ostao je misterija. Sve do sada.

  • 9
Spot "Smooth Criminal" snimljen je 1987. godine, Foto: Profimedia/AFP

Svi se jako dobro sećate čuvenog trika iz spota Majkla Džeksona za pesmu "Smooth Criminal" i verujemo da se mnogi od vas godinama unazad pitaju kako je to uopšte bilo moguće izvesti.

I ptice na grani znaju koliko je Majkl Džekson bio jedinstven u svemu, pa je tako svaki njegov plesni korak nailazio na svetski odjek, bio spektakl, a nema ko bar jednom nije probao da ga oponaša.

Pokret koji je i posle Majklove smrti ostao možda i najveća misterija jeste onaj kada se on naginje u spotu "Smooth Criminal" iz 1987. godine. Možda ste i pokušali da ga "skinete" kod kuće, ali... bez ikakve uvrede, gotovo sigurni smo da niste uspeli.

Majkl Džekson izveo je čuveni pokret u spotu "Smooth Criminal", Foto: Profimedia/AFP

Dugo su kružili zaključci kako su u pitanju magneti na cipelama, nevidljivi kanapi koji su pridržavali Kralja popa... Ali, prava istina je drugačija.

Neurohirurzi su izneli detaljno objašnjenje kako je moguće izvesti jedan pokret koji je bio gotovo nemoguć, odnosno kako je Majkl uspeo da nemoguće učini mogućim.

Sestra Majkla Džeksona prošetala crvenim tepihom na Kanskom festivalu, a mnogi se pitaju šta joj je sa licem (FOTO)

Naime, Džekson se u spotu naginje pod uglom od 45 stepeni iz članaka, a sve vreme održava telo uspravnim poput štapa. Ceo pokret izveo je zahvaljujući posebnim cipelama i, što je važnije, svojoj snazi. Stručnjaci su iskoristili priliku da upozore sve one koji pokušavaju da ovaj pokret naprave kod kuće, kako se slučajno ne bi ozledili.

Neponovljivi Kralj popa Majkl Džekson, Foto: Profimedia/AFP

- Većina profesionalnih igrača sa dobrom snagom srednjeg dela tela moći će maksimalno da se sagne nekih 20 do 30 stepeni prema napred, ali Majkl Džekson je to uspeo da napravi pod uglom od 45 stepeni i tako napravio nešto neverovatno - istakao je Manjul Tripati koji je radio na ovom istraživanju zajedno sa kolegama, navodi BBC.

Poznati pokret iz "Smooth Criminala" možda i nije preterano opterećenje za leđne mišiće, ali je i te kakvo opterećenje za Ahilovu tetivu. Kralju popa je dodatnu fleksibilnost i ugao od čak 45 stepeni omogućila upravo obuća sa potpeticom, a V prorez na dnu peta njegovih cipela ima posebnu ulogu - drži ga čvrsto na zemlji i omogućava mu da se nagne napred, zbog težine koja prkosi gravitaciji.

Ovaj težak, gotovo nemoguć pokret, zahteva izuzetnu snagu mišića kičme i udova, navode stručnjaci.

Majkl Džekson preminuo je 25. juna 2009. u Los Anđelesu, Foto: Profimedia/AFP

VIDEO "Bilie Jean" Majkl Džeksona na harmonici:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    24. maj 2018 | 12:42

    Skoro je bilo na tv bas prica o tome i dali su objasnjenje da na tim petama jeste imao"V" prorez, ali su zaboravili da napomenu da je on tim potpeticama i V izrezom bio zacvrscen na ekser kome je samo glava virila iz poda da bi mogao da se zakaci. A o snazi ne treba pricati, covek je bio tezak nekih 50 kg, a takodje su i drugi oko njega to isto uradili jer su svi imali takve dzonove.

  • Jana

    24. maj 2018 | 12:53

    Pa nije samo majkl vec i njegovi igraci

  • .

    24. maj 2018 | 12:31

    Pa nije samo on bio pod tim uglom.. Sta je sa ostalim igračima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA