Svetski mediji i domaće zvezde jedinstveni - najbolji Exit !

Fantastične reakcije na program ovogodišnjeg festivala stižu od poznatih ličnosti iz zemlje i sveta.

  • 0

Svetski mediji i domaće zvezde jedinstveni su u oceni da će od 5. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi biti održan najbolji Exit do sada, a fantastične reakcije na program ovogodišnjeg festivala stižu od poznatih ličnosti iz zemlje i sveta.

Mediji širom planete nisu štedeli reči hvale o programu, pa je ugledni britanski "Gardijan" prezentujući listu onih koji će početkom jula nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi prokomentarisao: "Ne, ovo nije vaša lista želja, ovo su hedlajneri Exit festivala u Srbiji!".

Britanski "Mirror" izvođače ovogodišnjeg Exita nazvao je "blokbaster hedlajnerima", a srpska javnost već je upoznata sa činjenicom da je čuveni modni magazin "Vogue" ovogodišnji Exit je proglasio obaveznim na svojoj listi.

Ipak, ona krunska potvrda kvaliteta stigla je od BBC-a, koji je pre par dana napisao: "Ovakav program govori za sebe i Exit čvrsto svrstava među najbolje festivale sveta".

Sa takvim ocenama slaže se i direktor i osnivač Exit festivala Dušan Kovačević koji je rekao Tanjugu da bi se po reakcijama na listu učesnika koje stižu sa svih strana sveta moglo zaključiti da će prestojeći Exit biti nešto sasvim posebno.

- Exit traje pet dana i uspeli smo u onome po čemu je Exit poznat - da napravimo savršen miks različitih stilova i da dovedemo najbolje prestavnike rock n`` roll muzike, elektronske muzike i svih savremenih i urbanih muzičkih pravaca - rekao je Kovačević.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nabrajajući učesnike predstojećeg Exita, Kovačević je posebno istakao najznačajnije predstavnike rok scene osamedesetih godina - "Jesus and Mary Chain", odnosno devedesetih - "Oasis" sa frontmenom Liamom Galagerom koji će nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi, te jedan od najvećih savremenih bendova - "The Killers"

Poseban specifikum ovogodišnjeg Exita, po rečima Kovačevića, je činjenica da će na njemu nastupiti "vazemaljska liga bendova" čiji se koncerti ne dešavaju tako često.

- Poslednjih desetak godina na Exitu smo iz te lige imali samo Robi Vilijamsa, pre svega zbog visoke cene tih izvođača, zbog cene karata koju ovo tržište ne može da isprati. Naš fokus je pravljenje jednog od najboljih festivala, a ne pravljenje solo koncerata, ali smo sada prepoznali želju ovdašnje publike da doživi ono što doživljava publika u SAD-u, Nemačkoj, Engleskoj i drugim velikim zemljama i napravili smo taj koncept "nultog dana" gde ćemo dovoditi upravo predstavnike te vanzemljske lige - istakao je Kovačević.

On je pojasnio da najveće muzičke zvezde nije ni moguće uklopiti u standardan festivalski program jer su to ogromne produkcije koje zahtevaju posebnu pripremu. Pored rok ikona na Petrovaradinskoj tvrđavi će nastupiti i svi najbolji što elektronska muzika u ovom trenutku može da ponudi, a to su Solomun i Dixon, Jeff Mills, Nina Kraviz i mnogi drugi.

Pored pomenutih izvođača, publika na Exitu imaće priliku da vidi nastupe najznačajnijih bendova u domenu savremene muzike kao što su "Years & Years", po mnogima najveći elektro-pop bend na svetu u ovom trenutku, tu je i Roisin Murphy, kao i  Rag``n``Bone Man, koji je ove godine napravio debi album decenije sa hitom "Human".

- Izazov je da nadmašimo sebe iz godine u godinu. Predhodnih godina imali smo Exit festivale sa ogromnim brojem posetilaca, Tvrđava je bila prepuna i baš kada smo pomislili da je nemoguće nadmašiti taj rekord i sami sebe smo iznenadili konceptom "nultog dana - naglasio je Kovačević.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Što se tiče posetilaca odziv prevazilazi sva očekivanja, a kako je rekao direktor i osnivač Exit festivala, na oko mesec dana pred početak Festivala popunjenost Petrovaradinske tvrđave je na više od 80 odsto što praktično znači da postoji mogućnost da ulaznice i pre početka festivala budu rasprodatae što se do sada nikada nije desilo.

Kovačević je na kraju savetovao sve one koji žele da dođu na Exit, a koji još nisu kupili karte da to što pre učine jer postoji opasnost da na kraju ostanu bez istih, a sa druge strane ostvariće i uštedu jer cena karata kako se bliži početak festivala iz dana u dan raste.

Naša velika glumica Anica Dobra kaže da je program Exita dobar i da veruje da će svi koji dođu na Petrovaradinsku tvrđavu, među kojima će, kako je rekla, biti i ona, uživati.

- Veliki sam fan "Kilersa" i  i mislim da Exit treba da bude zadovoljan programom, kao i mi koji ćemo biti na Exitu, a ako bi trebalo da se favorizuje bilo ko od izvođača, onda bi to bio sam Festival - rekla je Anica Dobra.

Aničin kolega glumac Viktor Savić, kaže da je program odličan jer "stvarno dolaze svi živi" i ističe da mu je Dens arena pruža poseban doživljaj jer posebno voli elektronsku muziku.

- Dens arena je mesto gde dolaze broj jedan di džejevi na svetskoj sceni, tamo se stalno nešto dešava i živim za tih pet dana. Ove će godine izgleda Exit nadmašiti i sam sebe - rekao je popularni glumac.

I naš vodeći Ð sa svetskom karijerom, Marko Nastić, kaže da se ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi dešava nešto posebno.

- Kada pogledam ko sve dolazi, ove godine Exit ima stvarno najjači program ikad, a kad tome dodamo da traje pet dana i da su nultog dana "Kilersi", jasno je da se radi o specijalnoj godini - rekao je Nastić dodajući da ga raduje što se tako kvalitetno izdanje Exita poklapa sa proslavom dvedesetogodišnjice njegovog rada.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

I popularni radijski tandem voditelja iz Novog Sada, Daško i Mlađa, raduje se spisku izvođača, a Mladen Mlađa Urdarević kaže da je po njegovom mišljenju ovo najbolji Exit do sada, dok njegov kolega Daško Milinović u svom stilu dodaje "spremni smo da džedžimo na Tvrđavi svih pet dana".

Tijana Todorović poslednjih godina obilazi celu planetu kao jedan od nauspešnijih Ð-eva iz ovog dela Evrope. Ona je kazala da mi često ni ne znamo šta imamo i da  Exit festival treba posetiti zbog toga što je specijalan.

- Ljudi koji žive ovde i ne putuju često, ne odlaze na muzičke festivale po svetu, često možda i ne cene dovoljno posebnost Exit festivala. Ako verujete nekome ko se 17 godina bavi muzičkim biznisom, a poslednje tri je na turneji širom sveta, verujte mi da je Exit zaista vrlo, vrlo poseban - rekla je Todorović.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA