Belgrade Beer Fest očekuje rekordnu posetu turista

I ove godine besplatan prevoz za sve posetioce

  • 0

Tradicionalni beogradski festival piva Belgrade Beer Fest biće održan od 16. do 20. avgusta, a očekuje se da će ove godine manifestaciju posetiti rekordni broj turista.

Za domaće i strane goste, pripremljeni su i brojni programski noviteti i pivske zone, a posetioce festivala, uz besplatan ulaz, očekuje čak 37 nastupa domaćih, regionalnih i svetskih zvezda na dve bine.

Kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih brendova naše zemlje, Belgrade Beer Fest već petnaest godina ljubiteljima dobre zabave nudi garantovan provod uz najraznovrsnije pivske ukuse i koncerte prestižnih muzičkih izvođača. Za uspeh i razvoj festivala svih ovih godina je izuzetno značajna podrška Grada Beograda, Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Turističke organizacije Srbije i Beograda, koji prepoznaju doprinos festivala pozicioniranju Srbije i Beograda na turističkoj mapi Evrope.

Belgrade Beer Fest, iz godine u godinu, veliku posećenost festivala koristi da sporovodi društveno-odgovorne i humanitarne kampanje, kao i akcije koje posetiocima omogućavaju ugodan boravak i maksimalnu bezbednost na festivalu.

"Društvo, ko vozi kući?" jedna je od najznačajnijih akcija odgovorne konzumacije i bezbednosti u saobraćaju, koju već petu godinu zaredom organizuje kompanija HEINEKEN Srbija u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Gradskim saobraćajnim preduzećem Beograd (GSP), Poslovnim udruženjem drumskog saobraćaja "Srbijatransport" i Belgrade Beer Festom.

Foto: Promo/ Belgrade Beer Fest

Kao i prethodnih godina, za sve posetioce će biti obezbeđen besplatan gradski prevoz za dolazak i odlazak sa festivala do četiri ključne tačke u Beogradu, a biće organizovan i međugradski prevoz iz Novog Sada, Niša i Kragujevca. Pored besplatnog prevoza, posetioci će moći da učestvuju i u interesantnim edukativnim aktivnostima na temu odgovorne konzumacije, koje ih očekuju na Safe zoni u okviru festivala. Pre početka festivala posetioci će biti informisani o načinu prijave za međugradski prevoz i redu vožnje gradskog prevoza.

Među novinama, koje će posetiocima omogućiti lagodniji provod na festivalu, je svakako i partnerstvo sa kompanijom VISA. Gosti Belgrade Beer Festa će, po prvi put, imati priliku da plaćaju brzo, sigurno i pouzdano VISA beskontaktnim karticama. Ovaj inovativni način plaćanja biće omogućen na čak sto terminala na Belgrade Beer Fest-u, što će značajno poboljšati kvalitet usluge i posetiocima omogućiti još više vremena da uživaju u zabavi i koncertima, bez čekanja u dugim redovima.

U cilju podizanja svesti o značaju i važnosti reciklaže, Belgrade Beer Fest devetu godinu zaredom u saradnji sa Ball Packaging Europe, Recan fondacijom za reciklažu limenki za piće i partnerima organizuje društveno-odgovornu i ekološku kampanju Biram da recikliram.

Recan fondacija ove godine promoviše i svoju kampanju pod nazivom Svaka limenka se računa, koja će posetiocima pružiti mogućnost da limenke za piće recikliraju na više punktova u okviru festivalskog prostora. Na Beer Festu će ove godine biti postavljene tri pametne prese za aluminijumske limenke koje će raditi po principu preuzimanja besplatne online aplikacije "Solagro - Future of recycling" koja će biti dostupna na internetu od 8. avgusta.

Foto: Promo

Potrebno je da korisnik kreira svoj nalog na aplikaciji, donese prazne limenke na štand Recan fondacije, gde se ubacivanjem limenki u pametnu presu obračunavaju bodovi i na taj način posetioci dobijaju zanimljive nagrade. I po završetku festivala, putem ove aplikacije posetioci će moći da prikupljaju bodove na još nekoliko lokacija u Beogradu, na kojima će biti postavljene pametne interaktivne prese.

Na Recan štandu na platou kod ulaza 1, biće postavljen i Točak sreće, gde će posetioci koji donesu minimum tri prazne limenke imati mogućnost da osvoje neku od nagrada partnera kampanje Biram da recikliram.

A u čast 15. rođendana Belgrade Beer Festa na Ušću će biti postavljena i posebna, dva metra visoka, metalna instalacija BEER FEST. Moderna instalacija u obliku 3D slova biće jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg festivala piva.

Slova će se svakodnevno, tokom pet festivalskih dana, puniti praznim limenkama, a selfi sa BEER FEST 3D slovima sigurno će biti važna tema na društvenim mrežama tokom 15. Belgrade Beer Festa.

(Telegraf.rs/ PR )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA