≫ 

Srbi su nas okupirali i tokom najvećeg praznika! Hrvatski pevač besan zbog dominacije srpske muzike (FOTO)

- Ne čudim se da su Srbi iskoristili prazan prostor nakon masakra naše glazbe koji se provodi od 1993. - poručio je

  • 49

Da srpski pevači masovno nastupaju po Hrvatskoj nije nikakva tajna, naprotiv. Oni vrlo rado ističu tu činjenicu, ponosni zbog toga što u Hrvatskoj imaju svoju publiku koja puni klubove gde god da se pojave.

Međutim, hrvatski pevač Matko Jelavić nije tako srećan zbog ove činjenice, pa se na svom Fejsbuk profilu oglasio javnom porukom na račun srpske muzike i srpskih izvođača u Hrvatskoj.

On je fotografisao reklamu koncerta Željka Joksimovića 22. decembra u Labinu, i pored iste je napisao poruku kojom izražava svoje nezadovoljstvo.

- Gradonačelnici hrvatskih gradova koriste muziku za sticanje političkih poena. Većina njih. Na taj način ubijaju našu muziku do kraja. Srpska i bosanska muzika zauzimaju trenutno cca. 90% hrvatskih zabava i koncerata. Taj postotak je do pre dvadesetak godina pripadao hrvatskoj muzici - počeo je Jelavić.

Foto: Facebook/Matko Jelavić

- Ne čudim se da su Srbi iskoristili prazan prostor nakon masakra naše glazbe koji se provodi od 1993. Oni prema tom pitanju imaju puno ispravniji odnos od nas. Ali ipak, 90% nije saradnja nego okupacija - očigledno ljutito je poručio Jelavić.

- Ponavljam, Hrvatska je ubila hrvatsku glazbu. I nitko drugi! Ovo je prvi put da čujem da srpski izvođač peva za katolički Božić u hrvatskom gradu. Znači, idu na 100%! Uz pomoć lokalnih vlasti i moćnika! Nemam ništa protiv nastupa svih stranih izvođača kod nas. Muzika je ipak jezik svemira. Ali zadatak Hrvatske je oporaviti svoju, prvenstveno. Muzika je duša naroda i identitet. Krajnji je čas! "I zašto ne - Hristos se rodi!" - poručio je Jelavić na kraju.

Foto: Facebook/Matko Jelavić

Ovim povodom pokušali smo da dobijemo komentar i od Joksimovića, ali on nije želeo da komentariše reči Jelavića. Možda zbog toga što u Labinu peva 22. decembra, a ne na katolički Božić koji je 25. decembra...

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јела

    4. decembar 2017 | 13:32

    Наравно, опет Срби криви. Исувише тужно да би било смешно. Таква опсесија, такав комплекс, такво незадовољство што "они" нису "ми". То је за нас комплимент. Можда се временом промене и постану бољи.

  • Srbija

    4. decembar 2017 | 13:53

    Sta ces kad smo talentovaniji od vas, u svemu!

  • Nn

    4. decembar 2017 | 13:53

    Neka Hrvati zadrže Joksimovica bicemo sretni i mi i oni .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA