≫ 

Rak je moj najveći strah... Ana Mihajlovski prvi put o operaciji i borbi sa tumorom dojke

- Lekari mi nisu rekli da treba da odem na hitnu operaciju, već da "to mora da leti" - prisetila se voditeljka

  • 3

Ana Mihajlovski u septembru ove godine suočila se sa jednom od najtežih bolesti današnjice, tumorom dojke zbog kog je podvrgnuta hitnoj operaciji.

Mina Kostić rekla da je TRUDNA sa bivšim, a sada se Igor oglasio i žestoko je ponizio! (FOTO)

Međutim, voditeljka u prvoj ispovesti od operacije hrabro priča o danima koji su iza nje, trenucima dok je čekala rezultate, te kako su izgledali trenuci koje je provela u bolnici.

- Pre svega bih želela da naglasim da je moj slučaj bio benigan. Besmisleno je da stavljam sebe u prvi plan pošto bi to bila uvreda za sve žene koje preživljavaju mnogo veće probleme i žive sa njima. Nisam imala običaj da radim samopreglede. I, eto, to priznanje je suština celog ovog razgovora, kako bismo podigli svest o važnosti redovnih pregleda, jer tumori svih vrsta vladaju celim svetom, a kod nas su već poprimili razmere epidemije. Ja sam slučajno jednog dana napipala izraslinu između pazuha i grudi i zato sam otišla kod lekara - priča Ana.

- Zapravo, rak je moj najveći strah, baš kao i mom najboljem prijatelju, mi to zovemo "ona reč koja se nikada ne izgovara". Lekari mi i nisu rekli da treba da odem na hitnu operaciju, već da "to mora da leti". A ja, sve što mogu danas, ne ostavljam za sutra - dodala je voditeljka.

Kako kaže, podrška joj nije bila potrebna, pošto je ona dovoljno hrabra da se bori i sama, ali da su dva prijatelja i porodica ipak sve vreme bili uz nju.

- Nije mi bila potrebna podrška, mogu ja to sve sama, jer nikada nisam bila klasično žensko i nadam se da mi niko neće zameriti zbog toga. Ipak, najveća podrška su mi bila dva drugara. Nikome nisam dozvolila da dolazi u bolnicu, pošto nisam htela da opterećujem ljude benignim problemom. Odležala sam ta tri dana tamo, a kada sam izlazila, sačekao me je kum. Za dijagnozu i deljenje straha bio je zadužen drugi prijatelj, i to i pre operacije, dok se još nije znalo stoprocentno šta je u pitanju. Naravno, i moja porodica je sve vreme bila uz mene - objasnila je ona.

Ana se prisetila dana koje je provela u bolnici i otkrila zbog čega je bila besna na samu sebe.

- Nisam razmišljala ni o čemu, imala sam sjajno društvo. Nisam krivila sebe, zapravo, bila sam besna na sebe zato što se nikad nisam pregledala, što je izuzetno neodgovorno. Ne samo prema sebi, već i prema celoj porodici. Zato bih bila najsrećnija da makar nekoliko žena izvuče pouku iz mog primera. Ja jesam, i veoma sam svesna da je moglo i da ne bude tako, da je tumor mogao da bude i maligne prirode, da sam mogla da zakasnim. Zato je bitno da se kontrolišemo već od dvadesete godine - ispričala je voditeljka i dodala:

- Pošto sam mlada majka, a i tumor je prevazišao veličinu za praćenje, sve je išlo brzo, jasno je bilo da mora da se izvadi. Ali, ništa se ne zna stoprocentno dok se ne uradi histopatološki nalaz. Mada, kada su mi lekari rekli: "Benigno je, veruj", nikakav strah više nisam imala - ispričala je Ana za "Gloriju".

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moli se bogu

    18. decembar 2017 | 19:16

    Boze strasno

  • Sremac

    19. decembar 2017 | 10:56

    Pobedices samo budi pozitivna i uporna

  • Пацифиста

    18. decembar 2017 | 12:14

    Докле год трошиш дуван и алкохол ту нема страха.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA