≫ 

NOVOGODIŠNJA ĐOLETOVA MAGIJA U KRCATOJ ARENI: 20 hiljada ljudi pevalo hitove sa Balaševićem (FOTO) (VIDEO)

Đorđe Balašević otvorio je koncert s pesmom "Baronov bal", a zatim zaređao sa svojim legendarnim numerama kojim je očarao publiku

  • 29

Đorđe Balaševića održao je koncert za pamćenje u Beogradu, koji je trajao četiri sata. Sa oko pola sata zakašnjenja, u prepunoj "Areni" su se ugasila svetla i muzičari su počeli da izlaze na binu. Začuli su se prvi taktovi Đoletove nove pesme "Baronov bal", a onda je i "Panonski mornar" izašao na scenu. Dok je izlazio pratio ga je gromoglasan aplauz i povici oduševljenja.

Foto: ATA Images

Ovu pesmu je specijalno komponovao za ovu novogodišnju seriju koncerata, jer se po njoj i zove turneja. Pred kraj pesme, Balašević je rekao "Dobro veče, Beograde".

Foto: Telegraf

- Moram da kažem ono što se kaže na početku. Dobro veče, Beograde. Dobro se držiš s obzirom šta ti rade sve. Imam dve vesti, jedna je loša, druga dobra. Loša da godine brzo prolete. Dobra je da je i ova godina prošla. Ova godina nije bila baš neka. Neka je ova godina bila 17. u životu. Nemoj se žuriti, položićeš vozački... - pričao je Đole.

Foto: ATA Images

Pogledajte kako je izgledao koncert Balaševićevog koncerta u "Areni":

Inače, koncert je posvećen 40-oj godišnjici Balaševićeve karijere.

- Deco, mi moramo da proslavimo jubileje. Jer ako budem čekao 50. jubilej... sve će da se pobrka. Samo će me izurati skejtom na scenu. U porodici već pripremaju umesto mikrofona onu bocu sa infuzijom... - nastavio je Đole, a onda je izveo čuveni hit "Starim".

Foto: Telegraf

Nakon toga, Balašević je izveo pesmu "Otilija "("Lakonoga") uz pomoć tamburaša, koji su izašli na scenu.

- Sutra je najluđa noć, a večeras je zato najnormalnija noć - rekao je Đole, a onda je zapevao "Malu vidru".

- Deco, jako je teško napisati pesmu u mojim godinama... Sve moguće sam spomenuo, ne znam kako to da izvedem... Sve reči sam istrošio, samo sam Dunav spomenuo 8 puta... - rekao je Đole i izveo hit  "Jednom su sadili lipu", a zatim pesmu "Čivutski vrt".

Foto: Telegraf

Đole je otkrio publici da ga je nekadašnji trener košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević mnogo nervirao.

- Beograđani imaju dobru osobinu da se rode svuda po svetu... Dajte mi deset hiljada Duška Vujoševića i ja ću spasti ovu zemlju. Za Duleta - rekao je Balašević i zapevao hit "Boža zvani pub".

Nizale su pesme kao što su "Marina", "Olivera"... A kada su se začuli prvi taktovi "Provicijalke", razgalila su se i najtvrđa srca i cela "Arena", 20.000 duša, pevalo je u glas sa Đoletom.

Foto: ATA Images

- Ovu pesmu pevali smo poslednji put u Beogradu pre godinu dana i od tada nismo više... To je beogradska pesma. Mislio sam, nećemo je više pevati, mislio sam promenićemo se nešto. Ali, moramo - rekao je Đole i zapevao "Živeti slobodno" i "Arena" je pala u trans.

Ubrzo je izveo i hit "Krivi smo mi". Emocije su pukle kada je zapevao "Nevernika". "Ćaletova pesma" koju su izveli tamburaši unela je miris panonske ravnice u Beograd.

Usledile su najemotivnije pesme panonskog kantautora. Nova "Mati", dobri stari "D mol" i "Tvoj neko" razgalili su već načete emocije, pa se u publici mogla videti i po koja iskrena suza.

Kako bi se atmosfera vratila u prazničnu, Đole je zapevao "Berbu 59" i "Ljudmilu".

A zatim i hit "Slabo divanim madžarski". Magični zvuči violine uneli su praznični duh u sva srca.

Za kraj je Balašević ostavio najbrže pesm, kako je rekao, jer razume one u parteru, već im se uveliko ide do toaleta,a ne ide da cupkaju uz spore pesme.

- Ja sam hiljadu puta cupkao uz "Slovensku" - našalio se Đole.

Balašević je izvodio hitove poput "Sin jedinac", "Ne volem", "Anitu", "Hej, haj, baš nas briga", a upravo ova pesma označila je kraj koncerta. Na red je došao bis, a za kraj je izveo "Lepu protinu kći" i "Odlazi cirkus".

Pogledajte još fotografija sa koncerta Đorđa Balaševića:

Foto: ATA Images
Foto: ATA Images
Foto: ATA Images
Foto: ATA Images
Foto: ATA Images

(Jelena Odabašić/Vladimir Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA