≫ 

Volim kada je ona tu: Željko Samardžić posle 40 godina braka sa istim žarom priča o ženi Maji, a sada je otkrio zanimljiv detalj (FOTO)

- Volim kada su tu oni koje najviše volim. Svaki put kada pevam uživam u izvođenju - kaže Željko

  • 6

Željko Samardžić retko se u javnosti pojavljuje sa suprugom, ali ga je upravo ona podržala na nastupu na Kopaoniku u okviru Music Week festivala. Kako kaže, njegova lepša polovina Maja bila je na skoro svakom njegovom koncertu, i da mu je zbog toga uvek toplo oko srca.

- Moja supruga i ja smo u braku četrdeset godina. Gotovo da je na svakom mom koncertu bila, a budući da je i večeras tu, toplo mi je oko srca, to je jedan divan osećaj. Volim kada su tu oni koje najviše volim. Svaki put kada pevam uživam u izvođenju. Predam se, skroz, to se nikada nije promenilo - rekao nam je Željko.

Foto: Aleksandar Ješić

Budući da je nekoliko njegovih kolega istu noć imalo koncerte, Željko je rekao da mu je posebno drago zbog Saše Matića koji je postigao ogroman uspeh u Areni.

- Postoje kolege koje privatno zaista volim da slušam. Mom dragom Saletu Matiću četitao sam javno na svemu što je priredio svojoj publici u prepunoj Areni, i Sergeju Ćetkoviću takođe. Milo mi je da postoje takvi izvođači koji traju, i koji će trajati.

- Poštujem one koji ostanu na pravom putu u toku svoje karijere. Sergej Ćetković kom sam takođe javno čestitao na uspešnom koncertu ostao je dosledan sebi sve ove godine, snima kvalitetnu muziku otkada se pojavio i čvrsto se drži svog osećaja. Tu su i Dženan Lončarević, Saša Kovačević, i na njima mlađima ostaje muzički svet - objašnjava Samardžić koji kao najveći problem današnje estradne scene vidi previše onih koji muzikom žele da se bave.

Foto: Aleksandar Ješić

- Ima mnogo pevača i pevačica danas, a nažalost ne polazi im za rukom da ostave traga, i to verovatno jer ih ima tako mnogo. Tu je i nedostatak specifičnosti, a u ovom poslu najveće šanse imaju oni koji su po nečemu posebni, a takvi se retko rađaju. Posavetovao bih kolege da se pre nego što bilo šta počnu odluče kojom vrstom muzike žele da se bave i tome ostanu verni. Ima ih dosta koji lutaju, a zaboravljaju da je važno kakve pesme pevaju. Oslanjaju se na melodiju, a ipak je reč ona koja nalazi put do publike, i ostaje upamćena.

Na konstataciju da važi za velikog zavodnika, Samardžić kaži da taj epitet ponosno nosi.

- Kao otac tri kćeri, i neko ko svoju karijeru shvata vrlo ozbiljno, taj epitet zavodnika mogu ponosno da ponesem i kada se sa mnom poveže mišljenja sam da nema pogrešnu konotaciju. Nisam zbog svoje ličnosti dobio takvu jednu titulu. Pesme su bile te koje su mi krčile put do ženskih srca i tako mi je ta uloga pripala. Pripadnice lepšeg pola oduvek su bile te koje razumeju moje stihove, emociju, ljubavnu poruku koju moje pesme nose. Imponuje mi što čine većinu, i ja ću im dok me zdravlje služi uvek čestitati kako dan žena, tako i svaki drugi - rekao je kroz široki osmeh Željko.

Foto: Aleksandar Ješić

Željko je otkrio da mu je pesma "Javi se kad si u Beogradu" posebno draga, a onda je objasnio i zbog čega.

- Mišljenja sam da svako od nas ima nekoga za koga se vezao, a da ga nije upoznao u Beogradu. Bilo da se radi o ljubavi, ili prijateljstvu. "Javi se kad si u Beogradu" predstavlja prelepu, ljubavnu pesmu koja na emotivan način govori o momentu gde se putevi dve osobe koje su vezane razdvajaju. Siguran sam da će mnogi pronaći sebe u stihovima, i da će se sa numerom povezati, a to mi je primarno otkada sam počeo karijeru - rekao je Samardžić.

(Dejana Bukovčić)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje

    13. mart 2018 | 14:52

    Nista gore nego kad muskarca u zrelim godinama stigne zakasneli pubertet

  • .S. S.

    13. mart 2018 | 18:14

    Deluje zrelije sa ovom maskom na licu od koga se krije 😁

  • Kale

    14. mart 2018 | 15:09

    Evo i danas...dobar imidz. Ali ne forsiraj zenu toliko. Znamo kakav si bio pre 10-15 godina. Nisi bio cvecka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA