≫ 

Tata, hvala ti za sve i budi mi dobar: Uz emotivni oproštaj ćerke i omiljenu melodiju sahranjen Boki Milošević (FOTO) (VIDEO)

Legendarni srpski muzičar, klarinetista, Božidar Boki Milošević, sahranjen je danas na Novom groblju na Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

  • 0

Božidar Boki Milošević preminuo je u Beogradu 15. aprila. Ispred crkve Svetog Marka na Novom groblju porodica Bokija Milošević primala je saučešće. Njegove ćerke Tijana i Ksenija, kao i Ksenijin suprug Saša Milošević Mare nisu mogli  da sakriju tugu.

Porodica prima saučešće Foto: Telegraf

Zbogom, MAJSTORE: Preminuo Boki Milošević, oproštajna slika njegove ćerke će vam rasparati srce (FOTO)

Veliki broj ličnosti iz muzičkog, ali i svih sfera javnog života Srbije došlo je da oda poslednju počast vrsnom muzičaru.

VIDEO: Porodica prima saučešće:

Ožalošćenoj porodcici među prvima saučešće su izjavili pevači Viki Miljković, Saša Matić, Saša Vasić i mnogi drugi. Tužnoj povorci pridružirili su se i Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, kao i Haris Džinović sa suprugom Melinom. Bokijeva ćerka, Tijana, emotivnim govorom oprostila se od oca, a šta je poručila, poslušajte u videu na početku teksta.

Boki je sahranjen u Aleji zaslužnih građana uz zvuke omiljene melodije.

Saša Matić je došao sa suprugom Foto: Telegraf
Željko Vasić je došao na sahranu Foto: Telegraf

Zorica Brunclik i Kemiš Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Boki Milošević rođen je u Prokuplju 1931. godine, a muzikom je počeo da se bavi od 1950. godine, kada je zahvaljujući čuvenom violinisti Vlastimiru Pavloviću Carevcu počeo da svira u orkestru Radio Beograda. Diplomirao je i magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Brun Bruna.

Za njim je ostalo četvoro dece, od kojih se troje uspešno bave muzikom. Sin Milan je takođe klarinetista i živi u Vankuveru, a ćerke Ksenija i Tijana su koncertmajstori Beogradske filharmonije.

(Ivana Nedić/Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA