≫ 

Aleksandar je pre svega Hrvat! Ovo su detalji sudske prepiske Severine i Milana, oko toga u koju školu ce njihov sin ići

Milan predlaže na njihov sin ide u Američku internacionalnu školu u Zagrebu, dok je Severina za jednu osnovnu školu u Zagrebu

  • 15

Milan Popović je u februaru uspeo da dobije pravo na sudu da sa svojom bivšom emotivnom parterkom Severinom Kojić ima ravnopravno roditeljstvo nad sinom Aleksandrom, kao i to da sve odluke donose zajedno. Međutim, sada se postavlja pitanje u koju će školu naslednik biznismena i pevačice.

Dok Milan predlaže Američku internacionalnu školu u Zagrebu, Severina se odlučila za jednu osnovnu školu u Zagrebu, koja je, kako je objasnila, „poluprivatna-polujavna“.  Sudska prepiska se vodila preko njihovih advokata.

- Smatram da Američka internacionalna škola ima mnoge prednosti za našeg sina. Zbog verovatnoće da će život provoditi u raznim zemljama širom sveta (zbog roditelja koji su iz različitih država) u njegovom je najboljem interesu da stekne savršeno znanje engleskog jezika i dobije diplomu koja bi mu omogućila upis u bilo koju internacionalnu školu u bilo kojoj zemlji - naveo je Milan preko svojih advokata, počevši da nabraja koje su pogodnosti te škole. Između ostalog, tu je lokacija. Kako se navodi, ova škola je na pola puta između Milanovog i Severininog stana u Zagrebu.

Popović preko advokata ističe da je škola zaista internacionalna, da se radi o najsavremenijoj obrazovnoj ustanovi u Hrvatskoj i da su predavači iz engleskog govornog područja, kao da je to da je škola jako dobro obezbeđenja.

Severina Kojić i Milan Popović Printskrin: RTL

S druge strane, Severina misli da mali Aleksandar treba da upiše osnovnu školu u Zagrebu, koja, između ostalog, ima i internacionalni program. Takođe, stavlja se akcenat  na činjenicu da bi detetu društvo iz škole bilo pretežno hrvatske nacionalnosti. Kako se navodi, mali Aleksandar je Hrvat, koji od rođenja živi u Zagrebu, i da je u njegovom interesu da prvenstveno uči hrvatski jezik.

- On je u vrtiću počeo da uči da piše na hrvatskom, a u osnovnoj školi mora savršeno da nauči prvenstveno svoj maternji jezik, a tek potom i strane jezike - navodi Severina preko svojih advokata.

Popović je izrazio strah od moguće diskriminacije Aleksandra, budući da mu je otac Srbin.

- Kao primer navodim da deca u toj školi obeležavaju dan pada Vukovara i da bi Aleksandar mogao da bude izložen diskriminaciji vršnjaka - jedna je u nizu Milanovih primedbi.

- Pre svega, Aleksandar je Hrvat, pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu Oluje i slično obeležava cela Hrvatska, te je reč o delu istorije o kome će Aleksandar, kao i svako drugo dete, učiti u školi – ističe Severina.

(Telegraf.rs/izvor: Blic žena)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demi

    25. april 2018 | 23:28

    Da, da Hrvat, od oca Srbina i majke Srpkinje!!!

  • Dr.

    25. april 2018 | 23:30

    A Seve zivi na Bezaniji kod Kebe...kako ce detevu skolu u Zagreb???...Pritom Seve je srpkinja iz Splita...zar nece biti lakse sa Bezanije stici svako jutro u Split u skolu..

  • o boze

    26. april 2018 | 02:23

    Jadno ovo dete. Daj boze da odraste normalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA