Kusturica odbio Bikovićev poziv da bude gost na Kanskom festivalu, a razlog je samo jedan

Za srpsku kinematografiju veliki dan će biti petak, kad će na Kansom festivalu biti predstavljen projekat za film o Nikoli Tesli

  • 8

Emir Kusturica, Foto: Marko Todorović

Premijerom filma Iranca Asgara Farhadija "Svi znaju", sa Penelope Kruz i Havijerom Bardemom u glavnim ulogama, otvoren je 71. Kanski festival.

Biković otkrio da je upoznao milijardera Romana Abramoviča, ali kaže da su ova dva čoveka ubedljivo najveća elita Rusije!

U trci za Zlatnu palmu do 19. maja će se takmičiti 21 film.

Za srpsku kinematografiju veliki dan će biti petak, kad će biti predstavljen projekat za film o Nikoli Tesli, koji treba da snimimo s Rusima. Miloš Biković je želeo da na svečanosti gost bude i Emir Kusturica, koji je dobitnik čak dve Zlatne palme u Kanu za ostvarenja "Otac na službenom putu" i "Podzemlje".

- Zvali smo ga da dođe u Kan i da nas podrži. Međutim, on tamo više ne dolazi iz svojih principijelnih razloga. Priču o našem najvećeg naučniku Nikoli Tesli snimaćemo na engleskom, a biće u filmu nekoliko replika na srpskom. Uloge će namenski biti pisane za tri holivudske zvezde koje budu igrale u filmu - kaže Biković.

Miloš Biković, Foto: ATA Images

Reditelj ovog blokbastera o Tesli biće Aleksandar Boguslavski, koji se prošle nedelje predstavio sa svojim prvencem "Iznad granica realnosti" sa Antonijem Banderasom, i odlučan je da Kustu ima u svom projektu.

- Kusturica je veliki glumac. Bila bi mi čast da igra u filmu o "Tesli" zajedno s Milošem - rekao je reditelj.

VIDEO: Kusturica: Niko ne može da se grebe o moju slavu

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA