≫ 

Zbog ovih hitova zauvek ćemo pamtiti Sinana Sakića, a jednu pesmu uspeo je da otpeva samo jednom, i nikad više (VIDEO)

"Sudbina me na put šalje" naziv je jednog od njegovih najvećih hitova. Sudbina ga je u 62. godini života poslala daleko od porodice, prijatelja, fanova...

  • 8
Sinan Sakić Foto: ATA Images

Sinan Sakić preminuo je 1. juna, nakon duge i teške bolesti. Za svoju porodicu biće upamćen kao brižan suprug i otac, što se može zaključiti i iz reči kojima se njegova ćerka Đulkica oprostila od njega.

VIDEO: Sinan Sakić zauvek napustio Beograd

Za svoje fanove, Sinan će živeti kroz pesme koje je ostavio za sobom. U njima je najčešće opevao izgubljene ljubavi, koje je pokušavao da preboli uz alkohol. Zbog karakterističnog glasa i tonaliteta, mnogi su pričali da je on jedan od retkih pevača sa domaćih prostora koji je umeo da prenese "sirovu emociju". Imao je 26 studijskih albuma i na stotine pesmama, ali je nekoliko hitova obeležilo pevačevu karijeru dugu četiri decenije. Jedan je od retkih pevača koji je od početka svoje karijere 1978. pa sve do 2002., svake godine objavljivao album sa novim pesmama.

Sve se obrušilo na njega, sirotog... Reči Šabana Šaulića nakon smrti Sinana Sakića teraju suze na oči, a jedan njihov san ostaće nedosanjan

Foto: ATA Images

Sa njegovog prvog albuma "Mala Šemsa", koji se sastojao iz kompilacije singlova najpoznatija je bila pesma "Sreli smo se mnogo kasno", ali se izdvojila i "Rastanak kraj reke". Većina pesama sa ovog albuma bile su posvećene neostvarenoj ljubavi. Zbog naziva kompilacije, mnogi su spekulisali da su pesme posvećene njegovoj koleginici, pevačici Šemsi Suljaković.

Sa albuma "Miko druže moj" iz 1982. godine najveći hit, legendarna pesma koja se peva i danas, jeste "Janičar".

Album iz 1983. "Što me pitaš kako živim sada" nosi neprolazni hit "Dođoh da te vidim".

Već sa albuma "Pogledaj me" koji je izašao 1984. izdvojila se pesma "Sabina", koju je Sinan posvetio svojoj supruzi Sabini Sakić. To je jedna od pesama koju je pevač najviše voleo da izvodi, a veoma često je u gostovanjima isticao koliku ljubav i privrženost ima prema svojoj dragoj. Tome u prilog govore i stihovi ove pesme: "Da su moja sva bogatstva sveta, ja bez tebe siromah bi bio, ti si sve što želim od života, svoju ljubav nikad nisam krio".

Njegov peti studijski album "Reci sve želje" sigurno je jedan od najvažnijih u njegovoj karijeri. Ovde su se izdvojile pesme "Pevaj mi o njoj", "Izađi na pet minuta" i "Reci sve želje".

"Postoje ljudi kojima ne mogu zaboraviti..." Saša Matić se emotivnom porukom oprostio od Sinana Sakića (FOTO)

Pesma "Sudbina me na put šalje" još jedna je od onih koje su obeležile njegovu karijeru. Ali i današnji dan.

Sigurno jedna od najtužnijih Sinanovih pesama je "Sve je postao pepeo i dim", koja je izašla 1987. godine. Uz ovu pesmu Sinan je snimio prvi zapaženi spot.

1996. izašla je verovatno najpoznatija pesma ovog pevača. U "Zoko moja Zoko" od tada našla se svaka Zorana i Zorica, dok su momci zaljubljeni u žene sa ovim imenima uvek znali koju će pesmu da im posvete. Sinan ipak, nikad nije odao tajnu kojoj Zoki je on posvetio ovu pesmu.

"Pijem na eks" je još jedan od albuma koji je obeležio karijeru slavnog folkera. Njegove fanove iznenadio je izbor pesama, jer su do tad navikli na one sa ljubavnom posvetom. Ovaj album, pričalo se, pevač je tako posvetio svojoj drugoj ljubavi- alkoholu.

Osim pesme pod istim nazivom koja se prvo izdvojila, retko ko može da zaboravi stihove pesama "Trezan" i "Sunce moje".

Ipak, pesma "Oče moj" važi za jednu od pevačevih omiljenih. Posvećena je njegovom ocu i pevač ju je otpevao samo jednom- u studiju, kad ju je snimio. Zašto nikad više nije izveo ovu pesmu Sinan je objasnio u jednom intervjuu.

Otpevao sam je kada sam je snimio i plakao sam. Svi smo plakali u studiju. Skoro sam otpevao u emisiji i opet su mi suze potekle. To je mnogo teška pesma, mnogo zahtevna. Ona traži mnogo tuge, mnogo duše. Ja počinjem jednostavno da umirem, od prve do poslednje reči. To je nešto što ne možete da shvatite. Ne možete da razumete šta se dešava sa mnom u toj situaciji. Ja sam svog oca mnogo voleo i mlad je umro - rekao je Sinan.

Sa sledećeg abuma "Emotivac", kao najveći hit izdvojila se pesma "Lepa do bola".

Poslednji album Sinan Sakić izdao je 2014. godine pod nazivom "I opet bih do dna". Kako je pevač tad već bio bolestan, mnogi su naziv albuma komentarisali kao da je hteo da poruči "Ništa ne bih menjao". Poslednji nastup imao je na svom solističkom koncertu na Tašmajdanu, 3. juna prošle godine, ispred više hiljada vernih fanova.

Kad ga je publika nakon poslednje otpevane pesme zvala na bis, Sinan je rekao: "Uvek me ubijete...", a onda je pustio glas i publici priuštio još koji trenutak uživanja.

Pesma snimljena pre nekoliko godina ušla je u grupu onih koje nikada neće prestati da se pevaju, a to je "Da se opet rodim":

VIDEO Sinan Sakić o svom životu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seka

    1. jun 2018 | 19:53

    Ovo majka vise neradja...svaka pjesma mu je hit...nemogu da nadjem prave rjeci za njegovu smrt...bas mi je zao...😔

  • Lazar

    1. jun 2018 | 17:20

    Ja bih sve pesme izdvojio kao hitove, legenda je to!

  • Јован

    1. jun 2018 | 19:25

    Слава му!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA