≫ 

Belgrade Beer Fest gradi dobar imidž Beograda i Srbije u svetu! Celokupna zarada destinacije od turizma preko 6 miliona eura

Festivali su u velikoj ekspanziji i predstavljaju jedan od najvažnijih razloga prilikom donošenja odluke o putovanju

  • 0

Belgrade Beer Fest je najposećeniji festival ne samo u zemlji, već i u jugoistočnoj Evropi, što svakako doprinosi da Beograd sredinom avgusta bude jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u ovom delu Evrope.

Od dve stotine najvećih muzičkih festivala u Evropi, dva su sa besplatnim ulazom, a jedan od njih je Belgrade Beer Fest. Ta specifičnost generiše veliki broj turista koji sve više tragaju za konkretnim događajima na destinaciji.

Festivali su u velikoj ekspanziji i predstavljaju jedan od najvažnijih razloga prilikom donošenja odluke o putovanju. Oni su odličan vid promocije jednog grada, zemlje i njenih potencijala, mnogo bolji od direktnog reklamiranja. Podstiču ekonomski razvoj, povezuju zajednicu, stvaraju atipična turistička iskustva. Procena je da se od inostranih turista desetostruko vraća svaki dinar uložen u manifestacije.

Foto: Promo

Turistička organizacija Beograda i svi ugostiteljski i smeštajni kapaciteti su spremni da prihvate sve goste koji će zbog festivala boraviti u glavnom gradu. Sigurni smo da će i Beograđani, kao i svake godine do sada, pokazati da su odlični domaćini, željni druženja i interakcije sa okruženjem.

Pored direktne materijalne koristi za grad i državu, koja se procenjuje na preko 6 miliona eura (celokupna zarada destinacije od inostranih posetilaca, hotelski smeštaj, prevoz, hrana i ostala potrošnja), nemerljiva vrednost Belgrade Beer Festa i ono na šta smo najviše ponosni je doprinos građenju dobrog imidža Beograda i Srbije u svetu.

Foto: Promo

Organizator Belgrade Beer Festa svake godine u Beograd dovodi muzičke zvezde iz regiona i sveta, koji nakon učešća na Beer Festu postaju ambasadori Beograda. Oni na festivalu dobijaju nesvakidašnju priliku da nastupaju pred više od 100 hiljada ljudi i osete pravi kosmopolitski duh našeg grada, a domaći i strani turisti imaju priliku da besplatno slušaju koncerte svetskih i regionalnih zvezda.

U prilog tome govori i podatak da je ove godine najviše prijavljenih stranih novinara koji su izrazili želju da posete Beograd tokom održavanja Belgrade Beer Festa, kako bi zabeležili atmosferu na festivalu.

Foto: Promo

Očekuje se da će ove godine manifestaciju posetiti rekordni broj turista. Za domaće i strane goste, pripremljeni su i brojni programski noviteti i pivske zone, a posetioce festivala, uz besplatan ulaz, očekuje čak 62 nastupa domaćih, regionalnih i svetskih zvezda, prvi put na tri bine.

Foto: Promo

Jubilej društveno odgovorne akcije "BIRAM DA RECIKLIRAM"

Ove godine se obeležava još jedan jubilej – 10 godina društveno odgovorne i ekološke akcije „Biram da recikliram“ koju uspešno sprovode Belgrade Beer Fest, ReCan fondacija, Ball Beverage Packaging Europe, kao i grad Beograd. Ponosni smo i na sve naše posetioce koji su shvatili značaj reciklaže i prednosti korišćenja limenki za piće, pa smo svi zajedno za prethodnih devet godina prikupili i reciklirali više od 6.000 kilograma limenki i time zaštitili životnu sredinu od velike količine otpada, ali i sačuvali dovoljno energije da jedan računar radi 148 godina.

Da bi ove godine postigli još bolji rezultat, akcija prikupljanja limenki će biti održana od 1. do 13. avgusta, u terminu od 16 do 20 časova svakog dana, na Trgu Nikole Pašića, gde će građani imati priliku da za pet limenki dobiju besplatan napitak, a ova akcija će se odvijati i tokom festivala. Inače, Belgrade Beer Fest teži da u narednim godinama smanji upotrebu plastičnih čaša i ambalaže, tako da će se ove godine u Craft zoni pivo točiti isključivo u limenke, koje su specijalno dizajnirane za Belgrade Beer Fest.

Foto: Promo

Za uspeh i razvoj festivala svih ovih godina je izuzetno značajna podrška Grada Beograda, Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Turističke organizacije Srbije i Beograda, koji prepoznaju doprinos festivala pozicioniranju Srbije i Beograda na turističkoj mapi Evrope.

Biramo da recikliramo i uživamo u odličnoj muzici i pivu na 16. Belgrade Beer Festu od 15. do 19. avgusta na Ušću!

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA