≫ 

Evrovizija 2019. u komšiluku? Evo koji evropski grad bi lako mogao biti domaćin umesto Izraela

Izrael za manje od 24 časa mora uplatiti kauciju u visini od 12 miliona evra na švajcarski račun

  • 2

Čim je ovogodišnja predstavnica Izraela, pevačica Neta Barzilai, odnela pobedu na Evrosongu, počela su protivljenja održavanja ovog muzičkog festivala u Izraelu zbog bezbednosnog stanja. Već tada, pominjala se Austrija kao moguća zamena za Izrael, budući da je austrijski predstavnik Sizar Sampson osvojio treće mesto, a prema glasovima žirija čak i prvo.

Kako navodi većina stranih medija, Austrija, odnosno grad Beč, mogla bi biti domaćin Evrovizije sledeće godine, jer je državna televizija Izraela KAN zatražila novac od države za organizaciju ovog takmičenja, ali je ministar finansija odbio da stavi na raspolaganje sredstva.

Izrel mora da uplati kauciju u visini od 12 miliona evra na švajcarski račun, kao garanciju za prihvatanje organizacije Evrovizije.

Ovogodišnja pobednica, predstavnica Izraela Netta/ Foto: Tanjug/AP

Rok za uplatu ističe u utorak, 14. avgusta, i ako se taj novac ne nađe na računu, tražiće se druga zemlja za organizovanje takmičenja, a Austrija, koja je pre dve godine bila domaćin, ponovo je spremna da preuzme tu ulogu.

KAN se sada obratio izraelskom premijeru Benjanimu Netanjahuu, sa molbom da država stavi na raspolaganje potrebna sredstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    13. avgust 2018 | 19:38

    Evropsko takmičenje na kojem ucestvuje Izrael iz Azije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA