Seriju "Srećni ljudi" svi volimo, a nismo obratili pažnju na greške koje je produkcija pravila! (VIDEO)

Zbog malih honorara glumci su igrali po nekoliko uloga i napuštali seriju, dok su scenaristi preuzimali likove iz kultnih filmova

  • 6

Serija "Srećni ljudi" je prva srpska serija koja je snimnjena posle raspada SFR Jugoslavije u produkciji Radio televizije Beograd u režiji Aleksandara Ðordevića i Slobodana Šuljagića.

O vrelim scenama Maline i Vukašina iz serije "Srećni ljudi" brujala je cela Srbija, a ono što je glumac rekao o tome sve je iznenadilo! (VIDEO)

Glavni junaci u seriji su članovi porodice Golubović (otac, majka, njihov sin, sinovljeva žena i njihovo dvoje dece). Scenaristi ove serije Ljiljana i Siniša Pavić, napisali su scenario koji prikazuje život prosečne beogradske porodice u vreme sankcija i teškog života, a ova porodica se suočavala i borila sa svakodnevnim problemima.

Legendarni Golubovići, Printskrin: RTS

Tokom brojnih repriziranja, prva epizoda serije se uvek emituje sa starim logom "RTS B1" u gornjem levom uglu, dok se trenutni logo RTS-a pomera u desni ugao. Ne postoji tačna tvrdnja zašto je to tako, ali su tu dve pretpostavke. Prva je da je traka sa prvom epizodom izgorela za vreme NATO bombardovanja 1999 i druga da RTS u to vreme nije imao trake pa je morao presnimavati postojeće trake.

Znak televizije Beograd i dalje stoji u levom uglu tokom repriziranja serije, Printskrin: RTS

U seriji je došlo do zamene dve glavne glumice. Naime, Tanja Bošković i Dubravka Mijatović napustile su seriju nakon 25 epizoda, najverovatnije zbog malog honorara.

Dubravka Mijatović i Tanja Bošković seriju napustile zbog malih honorara, Printskrin: Youtube/Youtube/RTS

Zamenile su ih Zlata Numanagić i Jugoslava Drašković. Uprkos ovome, serija je zadržala prvobitnu popularnost i uspešno je završeno snimanje svih 78 epizoda. Repriziranje ove serije je barem jednom godišnje na RTS-u, pa i novije generacije mogu da pogledaju jednu od najgledanijih TV serija svih vremena. Malo ko je primetio sitne greške koje sa sobom nose upravo "Srećni ljudi", posle toliko godina repriziranja, da li je to greška scenarista ili su sami glumci tokom snimanja pravili lapsuse ostaje ne razjašnjeno.

Zlata i Jugoslava zamenile Dubravku i Tanju, Printskrin: Youtube/RTS

Lik Natalije, koju tumači Ljiljana Dragutinović, u seriji je promenila čak četiri devojačka prezimena. U 5. epizodi šef Ðura Sultan ju je oslovi kao Natalija Savković. U 32. epizodi, u kafani, Bata Šejn je predstavio Šćepanu Šćekiću (ne znajući da joj je on suprug) kao Nataliju Milić, na ročištu za razvod braka u 60. epizodi Natalija izgovara da nije više Šćekić, nego da je Prodanović, a prilikom izricanja presude za razvod braka, u 67. epizodi, sudija čita da je Natalija rođena Milovanović.

Šćepanova žena nekoliko puta menjala prezime, Printskrin: RTS

Medicinska sestra Antonija, koju igra Svetlana Bojković, popularnog Iliju Pandurovića, kojeg igra Dušan Poček, u 32. epizodi oslovljava prezimenom Petrović, a on se kasnije pojavljuje pod prezimenom Pandurović.

Ilija Pandurović, Printskrin: RTS

Adresa Šćepana Šćekića, kojeg je igrao Danilo Lazović, u jednoj epizodi je "Žabljačka 29". Kada Zazu, Šcepanovu kućnu pomoćnicu, zove dečko (koga ona prestavlja kao brata), ona mu govori da je adresa "Jastrebačka 12", a u nekoj od narednih epizoda, Šćepan kaže policiji da živi u "Lovćenskoj 12".

Glumci igrali i po nekoliko uloga

Nekoliko glumaca u ovoj seriji pojavili su se više puta, u nekoliko različitih uloga.  Bogdan Kuzmanović je odigrao tri uloge. Prvu u 10. epizodi gde traži posao u kockarnici, zatim u 18. i 19. epizodi igrao je policajca koji je sprovodio Aranđela do kuće za Necin rođendan, da bi nedugo potom postao Roki - glavni telohranitelj Ozrena Soldatovića.

Popularni Roki, Printskrin: RTS

Aleksandar Alek Rodić odigrao je tri lika. U 3. epizodi se pojavio na slikarskoj izložbi Ðorda Ðordević, a zatim u 22. epizodi pojavio se kao sin Žarka Popare, potom se pojavio kao čuvar u zatvoru u kome je ležao Aranđel Golubović.

Jugoslava Drašković se pre nego što je zamenila Dubravku Mijatović u ulozi Ðurđine Golubović, pojavila u 20. epizodi kod Čarlija Marjanovića.

Pre Đurđine Golubović Jugoslava je imala epizodnu ulogu, Printskrin: RTS

Predrag Milinković se u 10. epizodi pojavljuje kao poštar Jovan koji donosi penziju Šćepanu Šćekiću, dok od 24. epizode igra Soldatovićevog batlera Sofronija.

Dragan Mićalović igra 3 uloge u seriji. Prvo se pojavljuje kao policajac u 17. epizodi (u parku), zatim kao zapisničar u 18. epizodi, kada Aranđela privode zbog markice i treći put kao ljubavnik Cane Fontane.

Dragan Mićalović u seriji Srećni ljudi, Printskrin: RTS

Ljubiša Barović se pojavljuje kao Zijo, Ozrenova desna ruka u reketiranju male privrede u Beogradu i u 45. epizodi kao narkoman koji Aranđelu podmeće u džep kesicu kokaina.

Gagi Jovanović napustio snimanje serije

Dragan Jovanović, Printskrin: RTS

Glumac Dragan Gagi Jovanović, koji je tumačio ulogu Luneta Šćekića je seriju napustio tako što je u dogovoru sa scenaristom odlučio da se njegov lik povuče iz serije tako što će otići u zavičaj da se zaposli. Razlog Jovanovićevog odbijanja uloge je bio mali honorar.

Lik Bode Ninkovića preuzet iz kultnog filma "Tesna Koža"

Glumac Boda Ninković, koji tumači lik špijuna-telohranitelja Ramba, preuzet je iz komedije "Tesna koža 4".

Kako smo mi uočili greške pogledajte u video klipu na početku teksta!

(Marko Pantić, m.pantic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    24. septembar 2018 | 20:17

    Najbolja serija..odgledas..spavanje i ujutru u skolu..hteo sam nedavno da obidjem kucu u kojoj su ziveli Golubovici..kada sam je po adresi pronasao video sam da na tom mestu grade zgradu a da je ona srusena..steta sto je nisu sacuvali na neki nacin napravili atrakciju da mogu i turisti da je vide, obidju..serija koja budi uspomene svakog od nas

  • DARKO 100%

    24. septembar 2018 | 19:22

    Srecni ljudiiii!!!!jel se vi to salite!😉

  • Aca

    24. septembar 2018 | 22:03

    Niste pomenuli Boška Despotovića (Ivan Bekjarev) koji se prvo zvao Despot Despotović.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA