≫ 

Dve noći pre Milenine smrti Dubravka Mijatović ispričala je nikad ispričanu priču o slavnoj glumici koja samo dokazuje koliko je velika bila

- Milena nam je odmah rekla: "Ne morate da mi persirate, ja igram vašu majku"... - prisetila se Dubravka

  • 0
Milena je ostavila neizbrisiv trag i u životu Dubravke Mijatović, Foto: A. Nalbantjan/ATA Images

Milena Dravić preminula je u noći između 13. i 14. oktobra, u 79. godini života u Beogradu.

Iza sebe je ostavila nebrojeno mnogo uloga po kojima ćemo je pamtiti, ali i saradnike koji, zaista, imaju po čemu da je pamte. 

Za njega jabuka, a njoj pesma... Milene i Gage više nema na voljenom Vračaru. Evo šta smo zatekli na ulazu u njihovu zgradu i kad će biti sahrana (VIDEO)

U prilog ovome idu priče mnogih domaćih glumaca i umetnika, kao i ona koju je svega dve noći pre Milenine smrti gostujući kod Ivana Ivanovića ispričala glumica Dubravka Mijatović.

U filmu "Nije lako sa muškarcima", koji je 1985. režirao Mihailo Vukobratović, Dubravka je igrala jednu od tri Milenine ćerke, dok su preostale dve bile Branka Katić i Ana Simić. Trema koju je Dubravka imala bila je nemerljiva, a sa ovim bi se verovatno složile i njene tadašnje sestre iz filma.

Dubravka kod Ivana Ivanovića, Printskrin: TV Prva / Instagram/veceivan

- Milena nam je odmah rekla: "Ne morate da mi persirate, ja igram vašu majku". I naravno da je odmah bilo lakše, a onda je onda otišla u kupila nam svakoj po Bajaginu ploču "Pozitivna geografija"... - ispričala je Dubravka gostujući kod Ivana Ivanovića, poslavši veliki pozdrav Mileni koja je tada ležala u KBC "Bežanijska kosa".

Momčilo Bajagić Bajaga kaže da ovu priču nikada nije čuo, ali da je imao tu sreću da poznaje Milenu i Dragana Nikolića.

Nisam zaista nikada čuo tu priču, ali sam imao veliku čast da poznajem Milenu i Dragana. Ona je bila predivna žena i velika glumica - rekao je Bajaga prisetivši se poslednjeg puta kada je Milenu gledao na sceni.

Momčilo Bajagić Bajaga, Foto: Marko Jovanović

- Poslednja predstava u kojoj sam je gledao je "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" u Zvezdara teatru. Inače, gledao sam skoro sve njene filmove, neke i po nekoliko puta. Njen odlazak je nemerljiv gubitak za sve nas. To je ogroman gubitak i za film i kinematografiju, ali i za kulturu uopšte. Svima će nedostajati - zaključio je Bajaga za Alo.

VIDEO: Pored njegove slike jabuka, a njoj pesma... Milene i Gage više nema na voljenom Vračaru, evo šta smo zatekli pred njihovim ulazom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA