"To je kao naš patrijarh Pavle, svetac koji je otišao u večnost": Nada i Mina o Šabanu Šauliću nakon komemoracije (VIDEO)

Na pitanje o tome koja joj je omiljena pesma Šabana Šaulića, Nada je odgovorila: "Verujem u ljubav"

  • 32

Na komemoraciji Šabanu Šauliću u Skupštini grada koja je počela u 11 časova, potresan govor održala je njegova kuma i velika prijateljica Zorica Brunclik, a koleginice Mina Kostić i Nada Topčagić kroz suze i utučene ispričale su šta je za njih pevač bio i koliko im je teško zbog njegove smrti. 

- To je kao naš patrijarh Pavle, to je svetac koji je otišao u večnost. U šoku sam, totalno. Sve kolege smo u šoku. Bez reči sam stvarno. Sada sebe tešim sve ove dane da su ostale pesme koje ćemo stalno puštati i slušati. Taj duh će uvek biti sa nama, Šaban će uvek biti sa svima nama - rekla je Nada Topčagić.

Na pitanje o tome koja joj je omiljena pesma Šabana Šaulića, Nada je odgovorila da je to pesma "Verujem u ljubav".

- Nju sam uvek pevala na nastupima, samo sam njegove pesme i pevala, gde god sam gostovala. Predložila sam jednoj televiziji da napravi jednu emiisju da budemo mi kolege da pevamo njegove pesme. Ja se divim Zorici Brunclik kako je mogla da priča - rekla je potresena Nada Topčagić.

Svoju tugu nije mogla da sakrije ni Mina Kostić, koja je plačući za "Telegraf" rekla ko je za nju bio Šaban Šaulić.

- Znam ga od svoje 18. godine, mnogo toga sam naučila od njega, puno saveta, podrške, druženja. Bili smo veliki prijatelji, jako mi je teško, jer je na današnji dan rođeno moje dete i mnogo mi je teško što neću moći da budem sa njom, jer želim da dostojanstveno ispratim Šabana - kroz suze je rekla Mina Kostić.

Snimak Mininih potresnih reči pogledajte na početku teksta.

Sahrana Šabana Šaulića biće u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Podsetimo, Šaban Šaulić preminuo je nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u Nemačkoj, oko 6:50 časova ujutru, 17. februara.

Pijani Turčin koji je 17. februara oko 6:45 časova ujutru izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao pevač Šaban Šaulić, jurio je 180 na sat. Bahati vozač autom je upravljao bez dozvole, a njegova silovita vožnja potpuno je uništila "seat" u kom se nalazio pevač.

Šabanov muzičar i vozač Mirsad Kerić preminuo je u bolnici dan nakon nesreće.

Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede. Od siline udarca, "seat" je izbačen sa kolovoza i okrenut u suprotan smer od onog u kom se kretao. Prtljažnik je potpuno uguran na zadnje sedište automobila, a stakla na prozorima su potpuno razlupana, zbog čega je srče bilo svuda po putu.

Turčin koji je izazvao udes nakon kojeg su preminuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić uhapšen je. Krivično se goni po službenoj dužnosti i odgovaraće za dvostruko ubistvo. Ko je on i kako izgleda pogledajte OVDE.

VIDEO: Zorica Brunclik jeca dok govori o Šabanu na komemoraciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    22. februar 2019 | 14:20

    Saban jeste bio legenda i kralj narodne muzike Srbije pa i sire, ali poistovecivati ga sa Patrijarhom Pavlom, sa nasim Deda Pavlom je bolesno. Ove zene ne znaju sta pricaju. Ili im je alkohol udario u glavu ili neke jake tablete za smirenje, inace ne bi znao kako da objasnim ovako glupo poredjenje. Stvarno je neumesno ovo sto su rekle.

  • JASMINKA

    22. februar 2019 | 13:18

    Glupače..dal' ste vi svesne svoje nesveste. Svaki respekt za Š.ŠAULIĆA ali poređenje sa PATRIJARHOM PAVLOM je degutantno.

  • Masa

    22. februar 2019 | 14:09

    Boze oprosti im ne znaju sta pricaju nisu odavde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA