≫ 

"Užasno me boli, ali ne osuđujem moju ćerku": Prva ispovest majke Marije Ćurčić koja se pre 5 meseci obesila u stanu

- Da sam mogla, sve bih učinila da do toga ne dođe - rekla je novinarka An Mari Ćurčić

  • 6

Marija Ćurčić, Foto: Instagram/__chocomuffin__

Domaću javnost 11. novembra 2018. godine šokirala je vest o smrti klaberke, manekenke i voditeljke Marije Ćurčić koja je sebi oduzela život.

Marija se obesila kaišem o gelender na galeriji iznajmljenog stana u kojem je živela, u ulici Aleksandra Kostića u Beogradu.

Pet meseci nakon njene smrti oglasila se njena majka, poznata novinarka An Mari Ćurčić koja je jedva smogla snage da priča o tragediji.

- Desio se horor. Najkraće rečeno, užas. Ni u jednom trenutku nije postojala nikakva naznaka da bi to ikada moglo da se dogodi našoj Mariji. Niko ništa nije primetio, ne samo suprug Đorđe i ja kao roditelji, nego ni uža ni šira porodica, niti njeni prijatelji. Šta se dogodilo i zašto je do toga došlo - pitanja su na koja sumnjam da ćemo ikada dobiti odgovore - počela je An Mari Ćurčić.

An Mari, Marija i njen otac, Foto: facebook/Djordje Curcic

- Marija se osamostalila, lepo je zarađivala, pošla je putem samosvesne devojke. I ja sam u njenim godinama otišla iz porodičnog gnezda, krenula svojim putem, i to smatram prirodnim. U tome je imala svu našu podršku, kao i u svemu drugom. Komunikacija nam je bila najnormalnija. I suprug i ja smo tako vaspitani, da ne postoje tabu teme. O svemu može da se priča, nikada nismo zabijali glavu u pesak pred problemima. Naprotiv, uvek smo razgovarali. Kod nas su se ljubav i podrška razmenjivali na dnevnom nivou. obe ćerke su odrastale u zdravoj porodičnoj sredini - rekla je An Mari.

Kako kaže, kada je Marija dobila ponudu da se bavi manekenstvom, Marija je o tome pričala sa njom.

- Razgovarale smo otvoreno i konsultovale da je to zgodan način da se zaradi džeparac, ali ni manje ni više od toga. Nije bila skroz u toj industriji, koja nosi posebnu vrstu pritiska - kaže An Mari.

Marija Ćurčić, Printskrin: Youtube/FMJAMVEVO

- Volela je i muziku, klabing scenu, studirala je odnose sa javnošću, živela je punim plućima, životom koji je primeren mladoj devojci, spremnoj da otkriva svet. Bila je vrlo odgovorna i prema sebi i prema poslu, uvek nasmejana i davala se čistog srca. Možda je to bila greška, ali ne bih da sada to tumačim - priča novinarka.

Marija Ćurčić, Foto: Instagram/__chocomuffin__

Ona je navela da ne osuđuje ćerku zbog toga šta je uradila.

- Ne bih da dajem bilo kakve kvalifikacije. To je jednostavno odluka. Odluka koja onima koji ostaju neverovatno teško pada i mnogo boli. Ne znam kako će ovo da zvuči, uostalom, neka zvuči kako god - koliko me boli, a boli užasno, i dokle god postojim živeću sa tim bolom i užasom, poštujem tu odluku. Ne osuđujem je. Da sam mogla, sve bih učinila da do toga ne dođe. Ali nisam. Ona jedina zna zašto je to uradila. Nemam šta da joj sudim, moje je da živim s tim i ukazujem na sva zvona da izlaz iz tame depresije postoji. Da je ok ne biti ok, ali da je više nego ok potražiti pomoć. Da kroz to što nas tišti ne treba prolaziti sam. Da je vaš život dragocen, da ste vi dragoceni. To mi se čini kao jedini ispravan način da slavim život, Marijin život, život njene sestre, živote onih koje volim. Otuda sam pokrenula inicijativu "Za tebe - važno je" koja ima za cilj promovisanje važnosti brige o mentalnom zdravlju. Tu nema mesta tabuu, nema mesta stigmi, važno je da to konačno shvatimo - ispričala je An Mari Ćurčić za "Gloriju".

Marija sa majkom An Mari, Foto: facebook/Anne Marie Alves-Curcic

Marija je, kako su svedočili svi koji su je znali, bila vedra i nasmejana devojka. Zbog toga se neprekidno nameće pitanje: Zašto se to desilo?

- Postoji i onaj termin "nasmejana depresija", gde apsolutno ne možete da prepoznate bilo koji znak problema. Ona je bila takva. Baš vedro dete. Sva u osmehu, od malih nogu. Bilo je to njeno prirodno stanje. Utoliko je stvar teža. Nisu postojali nikakvi pokazatelji koji bi nas naveli na to da treba da se zabrinemo, da se zapitamo. Apsolutno ništa. Nemam objašnjenje - priča majka.

- Tek izlazimo iz stanja potpunog šoka. Treba prihvatiti ovu realnost, ništa više nije isto, ja više nisam ista, niko od nas nije više isti. Funkcionišemo, vratili smo se obavezama, ali ovo je neka nova stvarnost. Sve je kao normalno, a ništa nije normalno. Sve je isto, a više ništa nije isto - poručuje An Mari.

Marija je bila vesela devojka, uvek nasmejana i raspoložena za društvo i šalu, Printskrin: Instagram/raicevicalex

Kako kaže, jedini savet koji može da se uputi nekome ko ima probleme jeste da potraži pomoć.

- Nema nikakvog saveta, osim onog da se potraži pomoć. Veoma je važno imati sistem podrške u tako teškim trenucima. To je neopisiv osećaj. Koja god vrsta gubitka da je u pitanju, svako reaguje i nosi se sa tim na različit, svoj način, koji nekad može da vas odvede u neželjenom pravcu.  Zato je ne samo dobro imati pomoć struke, koja vam svojim savetima može predočiti, odnosno naučiti vas tehnike kako da sebi pomognete. To je najveća trauma koju čovek može da doživi. Nema strašnije i bolnije stvari - kaže An Mari.

VIDEO: Ovo je zgrada u kojoj se ubila lepa voditeljka

(Telegraf.rs/Izvor: Gloria)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seka

    11. mart 2019 | 15:08

    Grehota i steta. Mlada, lepa, pametna i da to uradi sebi.To je za roditelje vecna bol. Zao mi je. Neka devojka pociva u miru. Boze podari joj spokoj.

  • Valjevo

    11. mart 2019 | 13:34

    Klabing scena? Pa se onda pitamo zašto....

  • Forenzičar

    11. mart 2019 | 14:32

    Radio sam bezbroj uvidjaja gde je reč o smoubistvu, svi koji ostave oproštajno pismo žele da objasne i olakšaju bol svojim bližnjima dok oni koji ne ostave žele bližnjima da ostave prikrivenu poruku da su oni najviše doprineli tom činu i da se do kraja života preispituju.... Zašto.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA