Evo zašto mu ponekad nije do seksa

Ne treba da paničite ukoliko vašem muškarcu nije do seksa, jer je velika verovatnoća da njegov pad libida nema apsolutno nikakve veze sa vama

  • 1

Muškarci s vremena na vreme imaju problem s padom libida iz nekoliko razloga. Nekad zaista jeste stvar u ženi koja naprosto vremenom prestaje da bude seksi i privlačna, ali češće ključ problema leži u nekim drugim stvarima.

Tačnije, reč je o četiri situacije koje kod muškaraca smanjuju želju za seksom. Ukoliko imate isti ili sličan problem sa svojim dečkom, proverite o čemu je reč.

Posao mu je postao ljubavnica

Kada su muškarci strastveno vezani uz svoj posao, može da se dogodi da svoj eros usmeravaju isključivo na karijeru pa jednostavno ne ostane ništa za partnerku i njihov seksualni život. To su muškarci koje uzbuđuje napredak, novac i pohvale, a ne njihove partnerke. Ako je to kod vas slučaj, počnite više da se interesujete za njegovu karijeru, ali mu i jasno dajte do znanja da mora da odvoji vreme samo za vas dvoje.

Seksualna autonomija

Postoje muškarci koji u seksu žele tačno određene stvari i ne pristaju na kompromise. Ako njihova partnerka ne odgovara na njihove želje, oni bukvalno uzimaju stvari u svoje ruke. Često masturbiraju uz porno filmove i vlastite maštarije i njima je to dosta. Šta učiniti u takvoj situaciji? Razgovarajte. Pokušajte da se nađetena pola puta u smislu njegovih i sopstvenih želja te objasnite partneru da je seks nužan za sreću u vezi.

Anksioznost zbog mogućeg neuspeha

Ereketilna disfunkcija, prerana ejakulacija, odložena ejakulacija... Sve su to stvari koje plaše muškarce jer se katkada događaju, a oni ne žele da budu neuspešni u krevetu. Zbog toga se u njima javlja anksioznost zbog koje počinju da izbegavaju seks. Obavezno razgovarajte sa partnerom ako procenite da je u takvoj situaciji. Budite nežni i izuzetno pažljivi i svako malo mu dajte do znanja da vam je privlačan i dobar.

Njegovi emotivni problemi nadglasavaju pećinskog čoveka u njemu


Postoje muškarci koji zbog raznih razloga preterano saosećaju sa ženama. Na primer, ako je muškarac odgojen sa verovanjima da je seks loš ili da degradira žene, mogao bi da počne da ga izbegava iako oseća požudu. S vremenom njegov libido može da počne da slabi jer unutrašnji konflikti jednostavno guše njegovu iskonsku potrebu za seksom. Ovde je reč o veoma dubokim problemima pa je najčešće jedino rešenje da muškarac razgovara sa psihologom o svojim problemima.

(Telegraf.rs/Tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA