ČESTO FOTKATE SELFIJE? Znate li da ljudi smatraju da ste glupe i površne?

Ako ste mislili da ste, time što svakodnevno (ponekad i više puta) na društvenim mrežama objavljujete svoje autoportrete, baš seksi i cool cica, varate ste! U očima drugih ljudi, vi zapravo izgledate previše očajno, glupavo i pride još niko ne bi želeo ni da vas zaposli. Pa se vi onda fotkajte!

  • 4

Ako ste pali u iskušenje da "okačite" provokativnu selfi fotografiju na nekoj od društvenih mreža, bilo da biste sebi "napumpali ego" ili ostavili dobar utisak na simpatiju, razmislite ponovo jer ćete vrlo verovatno izazvati kontraefekat, pokazala je studija američkog Univerziteta Oregon.

Prema rezultatima stidije američkog Univerziteta Oregon, ljude sklone objavljivanju seksi fotografija, a posebno žene, drugi doživljavaju kao površne i manje inteligentne. Uprkos pozitivnim komentarima i lajkova većina će pretpostaviti da su oni koji imaju potrebu za takvim fotkama manje društveno, ali i poslovno sposobni.

Selfies-GIFS

Trend selfie fotografija započele su zvezde poput Kim Kardašijan i Rijane, a on se ubrzo proširio celim svetom, posebno kod mlađih devojaka koje tako dobijaju društvenu potvrdu da su poželjne i atraktivne, objašnjavaju psiholozi.

U studiji su naučnici kreirali nekoliko fiktivnih naloga na društvenim mrežama pa zatim dali ispitanicima da ih procene i kažu svoje mišljenje. U tri kategorije - seksualne privlačnosti, prijateljskog potencijala i radne sposobnosti, veće ocene su dobili profili koji nisu imali seksi selfie.

selfie

- Ne samo da provokativne fotografije ljudima generalno nisu privlačne, već stvaraju loš utisak i mogu da naštete nečijem ugledu - zaključila profesorka psihologije Elizabet Danijels, autorka istraživanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaaaaaa

    17. jul 2014 | 10:04

    Hahahahha kako ih ne mrzi da se slikaju sest puta dnevno,svaki put drugacije namontirana,na drugom mestu itd.Hahaha a najsmesnije su mi srpske "lepotice"sa estrade (ne mozes novine da otvorisod njih)kad prave ovakve slike,aj da kazes za tinejdzerke da se ovako slikaju to su jos nezrele devojcice pa da ih i razumes,ali devojke od 25 ili 30 god koje bi vec treblo da su izasle iz puberteta da se slikaju tako sa napucenim ustima pred ogledalom je stvarno bzvz.Tuzno je kad je to jedini nacin da privics paznju:(

  • Bojanica

    17. jul 2014 | 11:36

    Ja volim da se slikam, ali to ne objavljujem. Ponekad samo na instagramu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA