SEKS UMESTO SELFIJA: Sačuvajte uspomene s letovanja – vođenjem ljubavi!

Ukoliko ne želite da iz glave izbrišete i samim tim zaboravite sve dragocene divne trenutke iz svog života, vodite ljubav. Nauka je dokazala da seks poboljšava pamćenje

  • 2

Dobar seks pojačava fukciju nervnog sistema, posebno u zonama mozga odgovornom za pamćenje i učenje, utiče na smanjenje stresa i izoštrava inteligenciju. Redovan seks povećava moždanu aktivnost.

Analiza krvi sprovedena na osobama koje su se nedavno zaljubile pokazale su da su one izložene pojačanoj aktivnošću nervnih završetaka što je presudno za mentalno zdravlje. U istraživanju je ispitana krv tri različite grupe osoba: onih koji su se nedavno zaljubile, osoba u dugotrajnim vezama i samaca.

Prva grupa je pokazala veću funkcionalnost nerava u odnosu na parove u dužim vezama i samce, pokazuje studija Univerziteta u Paviji. Rezultati upućuju na to da aktivan seksualan život ne samo da smanjuje stres nego i jača moždanu snagu.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blagota

    22. jul 2014 | 20:48

    Pa naravno seks. Do pre par godina nismo ni znali za self. Dobra saksi avantura se dugopamti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA