Šta od veze očekuju žene, a šta muškarci? (GIF)

Iznenađujuće tačan i jednostavan spisak stvari za kojima u vezi žude muškarci i žene. Ako partner pronalazi ove stvari sa vama, verovatno imate veoma srećnu vezu

  • 7

Zbog čega se muškarci i žene trude da udovolje jedan drugom? Naravno, ljubav se nameće kao jedini razlog, ali ono što traže u partnerskom odnosu razlikuje se po polu, tvrdi sociolog Bred Vilkoks sa Univerziteta Virgina i direktor američkog Nacionalnog projekta braka.

On i njegove kolege čitavu deceniju proučavaju šta to muškarci i žene žele od braka, tj. koji su im prioriteti u ljubavnim odnosima. Evo do čega su došli:

ŠTA ŽENE ŽELE

Odanost

odanost

Ovaj naizgled jednostavan zahtev temelji se više na delima nego rečima. Posvećen muškarac poštuje vreme koje deli s partnerkom, poštuje njen posao, prijatelje, porodicu i instutuciju njih kao para. Žene su sklonije u odnosu da utišaju egoizam, a najvažnije im je da partner pokaže sklonost prema tome isto, ili najednostavnije rečeno da se "ja" pretvori u "mi".

Iskrenost i posvećenost

iskrenost

Jedna od top emocionalnih želja žena je da im njihov partner govori istinu koju ne moraju same da traže od njega. Žene vole muškarce koji otvoreno govore o svojim mislima, ali i svakodnevnim aktivnostima - gde su bili i s kim. Takođe, vrlo im je bitno da se muškarac izvini ako pogreši, koliki god njegov ponos bio, jer upravo to otkriva koliko je njemu stalo do odnosa.

Velikodušnost

pare, ljubav

Iako je ženama bitno da je muškarac dobar u upravljanju novcem, no velikodušnost je bitna i u drugim delovima odnosa. Ako muškarac svojoj partnerki da poslednji komad mesa, bolje mesto u bioskopu ili na bilo koji način žrtvuje svoj komfor zbog nje, ona se oseća cenjeno i voljeno.


Dobar seks

ostani, ljubav

Ženska definicija zadovoljavajućeg seksa definitivno nije kvantitet, već kvalitet. Većina žena otkriva kako bi radije ređe vodile ljubav, no da svaki put bude drugačije - bilo da je reč o scenariju, povodu ili pozama. Ženama je spontanost vrlo važan deo seksualnog života, pa ih pritisak na seks odbija, dok će s druge strane s partnerom koji nije stalno usmeren na seks, ili čak misle da njemu nije toliko do seksa - same hteti da ga zavedu.

ŠTA MUŠKARCI ŽELE

Seks

zeciji seks

U bilo koje vreme, spontatni ili planirani, muškarce ideja seksa uvek raduje, osim one s izrazito slabim libidom, pod velikim stresom ili u depresiji. Seks za muškarce predstavlja aktivnost koju njihov mozak doživljava kao nagradu, a od stalne partnerke on je i dokaz ljubavi te intimnosti, objašnjava profesor sociologije Edvard Lauman sa Univerziteta Čikago.

Slobodu

sloboda

Velikoj većini muškaraca važan je osećaj slobode u vezi - tj. da ih druga strana ne guši pitanjima, proveravanjem, preteranom ljubomorom i raznim pokušajima "zabrana". Pritom sami priznaju kako su spremni da se svoje "slobode" više odreknu za ženu koja na tome ne insistira, dok će ona koja to forsira postići kontraefekt.

Oproštaj i razumevanje

oprosti mi, oprostaj

To je posebno važno mlađim i muškarcima srednje dobi, a kao faktor oproštaja navode to da im se pri problemima u vezi ne spominju "stari gresi". Osvetoljubivost, zvocanje i nesposobnost oproštaja mnogi od njih navode kao glavni razlog prekida dugotrajnih veza s partnerikama koje su voleli, ali su se i neprekidno svađali.

Da budu cenjeni

postovanje

Iako i muškarci i žene imaju ego, po evolucionim principima muškarcima je više stalo do toga da im se pokazuje ili da se oni osećaju cenjeno. Važno im je da partnerka smatra kako su sposobni i pametni te da im se to govori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA