Pet ljubavnih lekcija iz filmova zbog kojih ste i dalje sami (GIF)

U bioskopima nastaju ogromne zablude, koje kasnije mogu da nas uvale u problematične veze. Nažalost, na holivudskim blokbasterima mnogi danas zasnivaju stavove o muško-ženskim odnosima

  • 1

U filmovima se zaista može videti i iz njih naučiti svašta, ali i mnogo pogrešnih lekcija, naročito kad su romanse u pitanju: od toga da se za ljubav treba boriti i nikad ne odustati, pa sve do toga da mišljenje porodice i prijatelja nije važno ako se volite.

Otkrijte najčešće ljubavne mitove iz filmova:

Najvažnija je strast

seks, lift

Ako osećate intenzivnu strast prema nekome, to znači da vam je ta osoba suđena - česta je lekcija ljubavnih filmova.

U stvarnosti, taj mit može biti vrlo opasan jer nam seksualno privlačan može biti neko ko nam po brojnim stvarima ne odgovara, no može predstavljati izazov za ego, ideju da možemo da ga menjamo i slično, tvrde psiholozi. Hemija i strast su potrebni u ljubavnoj vezi u jednakoj meri kao i slični pogledi na život.

Uvek treba tražiti nešto bolje

savrsena devojka

U životu postoji neograničen broj izbora i prilika, pa čak i ako ste s partnerom s kojim vam je dobro, to treba da okončate ako vam se na putu nađe neko za koga mislite da bi mogao više da vam odgovara - još je jedan opasan mit.

Po toj logici, život bi se sastojao od neprestanog traženja uzbuđenja i novih početaka, ali upravo nas lažni sjaj može privući da se upustimo u nešto novo i uzbudljvo, a odbacimo ono "staro što valja", a koje možda nećemo više naći.


Mišljenje porodice i prijatelja nije važno

gif, prijatelji

Vas dvoje i vaša ljubav protiv celog sveta - čest je zaplet u filmovima koji prikazuju fatalne ljubavne priče.

U stvarnom životu treba da se zapitate koje to osobine partnera ili partnerke ne uviđate, a oni koji vam žele dobro u životu vas na njih upozoravaju. Naravno, porodica i prijatelji ne treba da vam biraju partnera, ali minimum onoga što treba da tražite je da svi budu uljudni jedni prema drugima kao temelj normalnih odnosa.

Nikad ne odustajte

ljubav, ne odustaj, alisa milano

U ljubavnim vezama svađe mogu postati poprilično naporne, no ako se zaista volite, ne bi trebalo da odustanete - poruka je filmova koji govore o "teškim ljubavima".

U stvarnom životu, najčešće je reč o konfliktnim odnosima u kojima ljudi ne funkcionišu na istoj talasnoj dužini, a zajedno proživljavaju više ružnih nego dobrih trenutaka - što nikako ne može da se završi "happy endom".

Za ljubav se treba žrtvovati

ljubav, zrtva

Ako se zbog partnera odreknete svojih snova, prijatelja, navika ili života - to će samo ojačati vašu ljubav i pokazati koliko vam je zaista stalo - jedna je od najopasnijih lekcija koju kao izgovor koriste mnogi koji se nalaze u lošim odnosima.

To se može primeniti čak i u zlostavljačkim vezama, u kojima ljubav prestaje da bude nešto lepo, već donosi mučninu, nemir i stalnu tugu, a jedini razlog za ostanak u odnosu je iracionalna nada da će biti bolje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vexystar

    23. avgust 2014 | 15:32

    Ma da treba pitati roditelje i prijatelje... Kako ne... Svi smo isti i svi imamo isti ukus... Ako mi keva voli Brad Pitta i ja treba da ga volim.... Nije nego...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA