Hoćete da ga zavedete? Obucite se u crveno!

Crveno je boja iskusnih zavodnica. Najnovija studija dokazala je da su žene u crvenoj garderobi privlačnije suprotnom polu

  • 5

Nedavno istraživanje otkrilo je da su žene koje nose crvenu odeću privlačnije, i da to, mada u manjoj meri, važi i za muškarce. Pokazalo se da crvena boja povećava ženski seksepil, te da dame u crvenom deluju sposobnije i pristupačnije.

Naučnici sa Univerziteta u Vuhanu, u centralnoj Kini, su grupi od 280 studenata pokazali 32 fotografije osoba suprotnog pola u plavoj, beloj ili crvenoj odeći, a zatim od njih tražili da ih ocene po lepoti. Ispitanici su najviše ocene u pogledu lepote, kompetencije i ljubaznosti dali najženstvenijim ženema koje su na fotografijama nosile crvenu odeću.

- Crvena boja pojačava seksualnu privlačnost žena - istakao je dr Fangfang, čija je studija objavljena u časopisu Evolutionary Psychology. Crvena boja je ženama muškobanjastog izgleda pomogla da ostave bolji ustisak u smislu sposobnosti i komunikativnosti.

 

Studentkinje koje su učestvovale u testu, takođe, su pozitivno ocenile muškarce koji su na sebi imali neki crveni odevni predmet. Međutim, previše crvene boje na muškarcima, po mišljenju žena, odaje utisak agresivnosti - fenomen koji je primetan i u prirodi, gde je crvena znak za ljutnju.

Ovo nije prvi put da se crvena boja dovodi u vezu sa zavođenjem. Prošle godine, istraživači sa kanadskog Kolumbija Univerziteta pokazali su da žene imaju tendenciju da nose crvenu i ružičastu odeću tokom ovulacije, kako bi privukle muškarce.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA