G-TAČKA NE POSTOJI: Za ženski orgazam je važno sve!

Ukoliko se pitate kako da što lakše dostignete seksualni vrhunac, važno je da znate da deo tela koji je zadužen za pojačano uzbuđenje nije fokusiran samo u jednoj tački, klitorisu ili G-tački, već je u pitanju daleko veća površina

  • 18

Ženski orgazam oduvek je intrigirao pripadnike oba pola. Mnoge žene ni dan danas nisu tačno sigurne šta im je potrebno da bi stigle do vrhunca, a muškarcima je nerešiva misterija kako da ih zadovolje. Sada nauka ima neke odgovore.

Dugo se verovalo u moć takozvane G-tačke, a sada su italijanski istraživači dokazali da ona kao takva zapravo ne postoji. Stvar je u tome što je za kompletno uživanje u seksu, krunisano snažnim orgazmom, zaduženo čitavo jedno područje, koje su oni nazvali klitouretrovaginalni kompleks (skraćeno KUV).

Da bi žena doživela vrhunac, neophodna je stimulacija čitavog intimnog područja. Važno je obratiti pažnju kako unutrašnjost vagine i klitoris, tako i s unutrašnje strane nadraživati mokraćni kanal.

Zahvaljujući savremenim dijagnostičkim metodama, među kojima je i ultrazvučno snimanje, tim istraživača s Tor Vergata univerziteta u Rimu, na čelu s profesorkom endrokrinologije i seksologije Emanuelom A. Žanini došli su do novih rezultata o tome šta se zapravo dešava sa ženom tokom seksualnog čina.

- Klitoris, uretra i prednji deo vaginalnog zida čine KUV kompleks. U pitanju je višestruka oblast promenljive osetljivosti, koja ako se pravilno stimuliše tokom penetracije, može da dovede do orgazma – rekla je doktorka Žanini i dodala:

- Sada znamo da se čitava priča u vezi sa ženskim vrhuncem ne može koncentrisati u jednu tačku, već je sve to daleko složenije. Nadamo se da će naše istraživanje jednom za svagda staviti tačku na pitanje gde se nalazi ta naučno-fantastična G-tačka, odnosno da će ljudi konačno shvatiti da ona zaista ne postoji.


Takođe, italijanski stručnjaci zalažu se za to da se ženskim genitalnim organima ukazuje posebna briga, kako tokom seksualnog odnosa, tako i pri ginekološkim pregledima i operacijama.

- Vagina predstavlja jedno živo, aktivno tkivo i, zarad zdrave seksualnosti svake žene, važno je pristupati joj s dužnim poštovanjem – poručila je doktorka.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko tamo daleko

    27. avgust 2014 | 18:58

    G tacka kod zene je, ShopinG :-D

  • Bivsi debeli

    27. avgust 2014 | 16:57

    U P.M. ja se ubih svaku vece da je nadjem.Vidim nije nesto u redu.

  • Ivana

    27. avgust 2014 | 23:48

    Tićka@ za orgazam treba glava...a nešto ide i sa godinama....ukusi,želje..sve se menja sa godinama...ja imam 30 i sex mi je sve bolji i sve više uživam...sa 35 ću verovatno postati još petverznija...:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA