Ko prvi treba da kaže “Volim te”, muškarac ili žena?

Mnoga pitanja muče zaljubljene. Da li je uopšte potrebno izjaviti ljubav ili se to podrazumeva? Možda nam je samo teško da te reči izgovorimo naglas, iako se tako osećamo? Ko će prvi popustiti? Kada je najbolje reći...?

  • 1

Opšte je mišljenje da su pripadnice nežnijeg pola one koje prve izgovaraju te dve slatke reči, ali izgleda da to nije tačno.

Jedno istraživanje sprovedeno u Pensilvaniji otkrilo je da su muškarci ti koji češće prvi izgovaraju "volim te". U istraživanju je učestvovao 171 heteroseksualni muškarac do 25 godina starosti, a njih 64 odsto priznalo je da su te reči izgovorili prvi.

Istraživači su ponudili nekoliko razloga zašto bi to moglo da bude tako:

Žene su postale opreznije, kad je u pitanju ljubav, najčešće zbog prethodnih iskustava.

Muškarci se brže zaljubljuju, s čim se složilo 87 odsto muškaraca, a radi se o nekoliko nedelja, koliko im je potrebno za to. Žene su, s druge strane, u stanju da izdrže i do nekoliko meseci pre nego što priznaju da su se zaljubile.

Ali, kod muškaraca postoji i mnogo veća šansa da te reči izgovaraju i zbog skrivenog motiva, a to je seks. izveštaj je potvrdio da bilo koja strategija, pa čak i ona s izjavljivanjem ljubavi, muškarcima može biti itekako korisna u seksualnom smislu.


Čini se da je na svakoj ženi da sama proceni o čemu se tu tačno radi.

(Telegraf.rs / Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ShahMaher

    30. oktobar 2014 | 15:29

    Zena treba prva da kaze:zelim te..a posle ce muskarac reci :volim te...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA